Bourbonova omaka

Delite s prijatelji


Uporaba: perutnina, trši kosi mesa, primerni za daljšo indirektno peko

Količina: 800 ml

Sestavine
  • 480 ml kečapa
  • 120 ml limoninega soka
  • 4 žlice rjavega sladkorja
  • 4 žlice jabolčnega kisa
  • 2 žlici omake worcestershire
  • 2 žlički gorčice v prahu
  • 1 žlička čebule v prahu
  • 1 žlička česna v prahu
  • 4 žlice medu
  • 240 ml bourbona

Vse sestavine zmešamo v veliki ponvi in jih zavremo, nato zmanjšamo temperaturo in mešamo, dokler se omaka ne strdi. Uporabimo jo lahko kot prilogo ali za vlaženje mesa med peko. V nepredušno zaprti stekleni posodi jo lahko hranimo do 14 dni.




Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Stara ježica 9 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.






Dodano!

V košarico