GARANCIJA CENE. →

Brancin v soli

Delite s prijatelji

0-Brancin v soli

  • Skupaj:45 min
  • Čas priprave:10 min
  • Čas peke:30 min
  • Način peke: direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 1kg brancina, očiščen, neoluskan
  • 1kg mlete grobe soli
  • 2 beljaka
  • 2dl vode

PRIPRAVA

V večji posodi zmešamo beljak in vodo.

Postopoma dodajamo sol in gnetemo z roko,da dobimo fino maso.

Na keramični plošči iz soli naredimo posteljico ter nanj položimo brancina. Pomembno je, da brancinu ne odstranimo lusk, saj se te med peko povežejo s soljo in zato lahko po peki enostavno odstanimo kožo.

Nato ribo v celoti prekrijemo s preostalo soljo vsaj na 1 cm debelo. Pri tem pazimo, da sol ne udide v trebušno odprtino.

Žar pripravimo za direktni način peke pri temperaturi 200 °C. Keramično ploščo položimo na žar in ribo pri zaprtem pokrovu pečemo 30 minut.





Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.






Dodano!

V košarico