Brokoli z balzamičnim solatnim prelivom, pripravljen na žaru
Nejc PEŠEC Delite s prijatelji
Skupaj:17 min in mariniranje
Čas priprave:10 min
Čas mariniranja:8 ur
Čas peke:30 min
Način peke: direktni, visoka temperatura
SESTAVINE
6 oseb
300ml olivnega olja
150ml balzamičnega kisa
1 žlica medu
1 žlica dijonske gorčice
1 čajna žlička česna v prahu
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička popra
2 glavi brokola, narezani
PRIPRAVA
Veliko plastenko za tekočine napolnimo z oljem, balzamičnim kisom, medom, dijonsko gorčico, česnom v prahu ter soljo in poprom. Zapremo pokrov in mešamo 30 sekund, da dobimo solatni preliv.
V samozapiralno vrečko damo brokoli in zalijemo s solatnim prelivom, nato vrečko zapremo. Mariniramo v hladilniku 8 ur.
Žar pripravimo za peko na direktni način pri temperaturi 240 °C. Brokoli vzamemo iz marinade in ga posušimo na papirnatih brisačah. Pečemo ga 5 do 7 minut, med peko ga večkrat obrnemo.