GARANCIJA CENE. →

Bučkina ladjica na žaru

Delite s prijatelji

0-Bučkina ladjica na žaru

  • Skupaj:45 min
  • Čas priprave:20 min
  • Čas peke:25 min
  • Način peke: indirektni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 2 srednje veliki bučki
  • 1 kos belega kruha, natrgan na koščke
  • 1 žlica narezanih črnih oliv
  • 1 nasekljana čili paprika
  • 3 žlice narezanih zelenih feferonov (nepekočih)
  • 1 nasekljana čebula
  • 1 nasekljan paradižnik
  • ščepec suhe bazilike
  • sol in poper po okusu
  • 100g naribanega gavda sira

PRIPRAVA

Bučki razpolovimo in z žlico odstranimo semena. Semena nasekljamo in stresemo v posodo. Dodamo vse sestavine in mešanico dobro premešamo.

Izdolbine bučk napolnimo z mešanico, jih položimo na aluminijasto folijo in folijo oblikujemo okrog bučk, tako da pokrije lupino bučk, gornji del bučk pa ostane odprt.

Žar segrejemo na srednjo temperaturo in pripravimo dve toplotni coni. Bučke, zavite v folijo, položimo na indirektno stran žara in pečemo približno 20 minut – toliko časa, da se zmehčajo.





Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.






Dodano!

V košarico