Butterfly brancin na žaru

Delite s prijatelji


  • Skupaj:35min
  • Čas priprave:15 min
  • Čas peke:20 min
  • Način peke: direktni, visoka temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 1kg svežih brancinov
  • 1/2 čajne žličke česna v prahu
  • 1/2 čajne žličke čebule v prahu
  • 1/2 čajne žličke paprika v prahu
  • ščepec popra
  • ščepec morske soli
  • 3 žlice masla
  • 3 sesekljani stroke česna
  • 1 žlica sesekljanega svežega peteršilja
  • 1 žlica ekstra deviškega olivnega olja

PRIPRAVA

Žar pripravimo za direktno peko na temperaturi 250 °C.

V manjši posodi zmešamo česen v prahu, čebulo v prahu, papriko v prahu, poper in sol. Brancinu odstranimo glavo in ga zarežemo pri trebuhu, tako da ga razpolovimo po dolžini, na hrbtišču pa ga povezujeta samo še 0,5 cm mesa in koža. Nato ga razpremo v obliko metuljevih kril in začinimo na obeh straneh s prej pripravljeno mešanico začimb.

V manjši ponvi zmešamo maslo, sesekljani česen in peteršilj ter segrevamo, dokler se maslo ne raztopi, nato posodo postavimo na stran.

Razprtega brancina položimo na rešetko s kožo navzdol in pečemo 7 minut. Ko koža odstopi, ribo namažemo s pripravljenim maslom, obrnemo in ponovno namažemo. Pečemo še 7 minut.

Preden brancina serviramo, ga pokapljamo z ekstra deviškim oljčnim oljem.










Dodano!

V košarico