Global


Leta 1985 je oblikovalec Komin Yamada dobil nalogo, da oblikuje serijo kuhinjskih nožev, ki bodo privlačni tako za profesionalne kot za ljubiteljske kuharje, ki bodo preprosti za uporabo in bodo ustrezali najzahtevnejšim nalogam. Rezultat je nova, revolucionarna in moderno oblikovana linija nožev Global, narejena iz najboljših materialov.

Noži Global so narejeni iz najboljšega nerjavečega jekla (CROMOVA18 nerjaveče jeklo). Z unikatnim postopkom izdelave jeklo najprej segrejejo na več kot 1100 stopinj, do temperature, pri kateri ima material optimalno strukturo. Potem jeklo ohladijo na 220 stopinj in ga ustrezno obdelajo. Nerjaveče jeklo pridobi ustezno trdoto in fleksibilnost, vendar bi brez dodatne obdelave nož hitro izgubil ostrino (zaradi vsebnosti kroma v nerjavečem jeklu). Zato za podaljšanje ostrine material hitro ohladijo na –85 stopinj in ga dodatno obdelajo. Tako obdelan nož Global ima optimalno trdoto (56–58 stopinj po Rockwellovi lestvici), fleksibilnost in dlje časa trajajočo ostrino.

Noži Global izhajajo iz tradicije samurajskih mečev – minimalistična lepota v službi funkcionalnosti. Tako kot samurajski meči so tudi noži Global popolnoma uravnoteženi, praktični, pa tudi higienični, saj gladke linije preprečujejo, da bi se na njih nabirala hrana.

NAGRADE IN PRIZNANJA

Noži Global so svetovno prepoznavni in prejemniki številnih nagrad in priznanj. Ročna izdelava, izjemna kakovost in prodoren dizajn so prepričali kupce v več kot 60 državah.
1990 – Japanese Good Design by MITI
1991 – International Design Year Book
1992 – Best Cooks, Knife in Benelux
1995 – BEST BUY by WHICH? Magazine in the UK
1996 – Sharpest Knife by A LA CARTE Magazine in Germany
2001 – GS-29 Design PLUS Award na frankfurtskem sejmu
2003 – BEST BUY by WHICH? Magazine in the UK
2006 – noži GLOBAL so bili izbrani za "Japanese Modern 100 Awards - J-Mark", The Japaneseque Modern Committee.
2011 – BEST BUY by WHICH? Magazine in the UK

Noži Global so priljubljeni noži številnih kuharjev v najprestižnejših svetovnih restavracijah in hotelih. Pogosto se uporabljajo v televizijskih kuharskih oddajah in v rokah slavnih kuharjev.

Ponudba nožev Global


Sorodni člankiSeznam vseh proizvodovBrezplačna dostava

Za izdelke na zalogi vam zagotavljamo 24 urno brezplačno dostavo med delavniki za vsa naročila. Naši dostavljalci vas bodo poklicali in se z vami dogovorili, kdaj naj vam dostavijo kupljeni produkt.

100% varen nakup

Plačilo po povzetju, po predračunu, s Paypal-om ali s kreditno kartico MasterCard, Visa in American Express, brez tveganja za zlorabo. Poleg tega zagotavljamo tudi popolno varnost vaših osebnih podatkov.

Izbrani produkti

Vso težko delo opravimo za vas. Preučimo vse izdelke, jih testiramo, ter vam v obliki nasvetov in videov olajšamo izbiro. Vsi izdelki v naši trgovini so visoko kvalitetni izdelki svetovno priznanih proizvajalcev.

Razstavni salon

Obiščite nas v našem razstavnem salonu na Litostrojski 44d v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.