Victorinox


Švicarski noži Victorinox so nastali kot proizvod človeških rok in misli, obstajajo zato, da rešujejo vsakodnevne človeške probleme in izzive. Victorinox že 130 let stremi k uporabnosti in izjemni kakovosti svojih nožev, predanost, ki jim je zagotovila nesporno prvo mesto med ponudniki žepnih nožev. Švicarski noži Victorinox so bili razviti za švicarsko vojsko, danes jih kot osnovno opremo uporabljajo vojaki številnih držav ( tudi Nasini astronavti), gasilci, ribiči, lovci, ljubitelji narave, vrtnarji, golfisti, električarji, računalničarji ... Skratka, Victorinox obstaja za vsakogar.

Vaš žepni nož Victorinox ima doživljenjsko garancijo za kakovost materiala in napake v proizvodnem procesu. Če se vam kadarkoli med uporabo zgodi napaka na vašem nožu (kar se zelo verjetno ne bo nikoli zgodilo), nam ga vrnite in napako bomo odpravili. Za vse elektronske komponente (ura, USB-ključek itd.) vam zagotavljamo dvoletno garancijo.

Zgodovina

1884 - Karl Elsener v kraju Ibach v kantonu Schwyz ustanovi podjetje za proizvodnjo nožev
1891 - 1. dostava nožev za vojake švicarski vojski
1897 - 12. junija zaščita imena "Original Offiziermesser"
1909 - zaradi zaščite pred ponaredki začnejo na rezilih upodabljati švicarski križ in ščit - še danes zaščitni znak podjetja
1909 - Smrt matere Victorije - v znak spoštovanja Karl Elsener podjetje poimenuje Victoria
1921 - izumijo nerjaveče jeklo (inox). Novo ime Victoria + inox = Victorinox
1945 - svetovna ekspanzija - prodajni uspeh pri ameriških vojakih v Evropi, ki nož poimenujejo "Swiss Army Knife"
1969 - z otvoritvijo novega 5-nadstropnega proizvodnega obrata se začne tudi proizvodnja gospodinjskih nožev
1989 - uspešno lansiranje Swiss Army ročnih ur na ameriškem tržišču
1992 - otvoritev prvega hčerinskega podjetja na Japonskem; sledijo hčerinska podjetja v Mehiki, Braziliji, na Poljskem, v Hong Kongu, Vietnamu in Čilah.
1999 - začetek proizvodnje potovalne prtljage blagovne znamke Victorinox
1999 - otvoritev samostojnega obrata za proizvodnjo ur; Victorinox Watch SA v kraju Bonfol
2001 - začetek prodaje linije obačil za ameriško tržišče
2001 - otvoritev prvega "Flagship Store"-a New Yorku, kjer lahko kupite vseh pet skupin izdelkov; žepna orodja, nože za gospodinjstvo, ure, potovalno prtljago in linijo oblačil.
2002 - prevzem ameriškega zastopstva Swiss Army Brands Inc.
2005 - prevzem podjetja Wenger SA, Delémont/JU, drugega švicarskega dobavitelja žepnih nožev za švicarsko vojsko, kar zagotavlja nadaljni razvoj znamke "Swiss Army Knife" pod švicarskim nadzorom.


Kralja Žara priporoča




Sorodni članki



Seznam vseh proizvodov



Brezplačna dostava

Za izdelke na zalogi vam zagotavljamo 24 urno brezplačno dostavo med delavniki za vsa naročila. Naši dostavljalci vas bodo poklicali in se z vami dogovorili, kdaj naj vam dostavijo kupljeni produkt.

100% varen nakup

Plačilo po povzetju, po predračunu, s Paypal-om ali s kreditno kartico MasterCard, Visa in American Express, brez tveganja za zlorabo. Poleg tega zagotavljamo tudi popolno varnost vaših osebnih podatkov.

Izbrani produkti

Vso težko delo opravimo za vas. Preučimo vse izdelke, jih testiramo, ter vam v obliki nasvetov in videov olajšamo izbiro. Vsi izdelki v naši trgovini so visoko kvalitetni izdelki svetovno priznanih proizvajalcev.

Razstavni salon

Obiščite nas v našem razstavnem salonu na Litostrojski 44d v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.