Česnov kruh z rožmarinom in parmezanom

Delite s prijatelji


  • Skupaj:30 min
  • Čas priprave:20 min
  • Čas peke:10 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 60g neslanega masla
  • 2 žlici narezanega svežega rožmarina
  • 90ml olivnega olja
  • 100g naribanega parmezana
  • 1 glavica olupljenega in nasekljanega česna
  • 1 bageta, rezrezana po dolžini

PRIPRAVA

Rožmarin in maslo položimo v mešalnik in zmešamo. Počasi dodajamo olje in mešamo, dokler se sestavine popolnoma ne zmešajo. Potem v zmes vmešamo nasekljani česen.

Bagete zarežemo po širini (skorja), približno 2 cm globoko, rezine si sledijo na 4 cm. Namažemo jih z mešanico česnovega masla in jih zavijemo v folijo.

Žar segrejemo na srednjo temperaturo in nanj postavimo v folijo zavite bagete (s skorjo navzgor). Pečemo, dokler skorja ne pozlati in ne postane hrustljava (10 minut).









Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več