Dagnje s Karijevim maslom, pripravljene na žaru

Delite s prijatelji


  • Skupaj:25min
  • Čas priprave:20 min
  • Čas peke:5 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 3 žlice masla
  • 2 stisnjena stroka česna
  • 1 čajna žlička karija v prahu
  • 1/2 čajne žličke mlete kumine
  • ščepec soli
  • 1kg očiščenih dagenj z oklepom
  • 2 rdeči papriki, nasekljani
  • 3 sesekljane vejice peteršilja
  • 1 limeta, narezana na tanke rezine
  • 1 limeta, razrezana na 4 kose

PRIPRAVA

Žar pripravimo za direktno peko na temperaturi 200 °C.

V manjši posodi segrejemo maslo, da se zmehča, in primešamo česen, kari v prahu, kumino in sol.

Na ravni površini razpremo 4 večje liste aluminijaste folije, razporedimo dagnje na 4 porcije in vsako porcijo položimo na svoj kos folije.

Med dagnje primešamo žlico masla s karijem, četrtino sesekljanih paprik ter peteršilja in jih pokrijemo z rezinami limete. Nato folijo nepredušno zavijemo okrog porcij.

Paketke pečemo na rešetki 8–10 minut, da se školjke odprejo. Dagnje, ki se ne odprejo, zavržemo.

Pripravljene dagnje pred serviranjem pokapljamo z limetinim sokom.










Dodano!

V košarico