AKCIJA
Izdelkom v košarici bomo avtomatsko
dodali še 5% dodatni popust.


Eksotične začimbne mešanice za vtiranje iz celega sveta

Delite s prijatelji

0-Eksotične začimbne mešanice za vtiranje iz celega sveta

Za vas smo zbrali recepte za pripravo začimbnih mešanic za vtiranje iz celega sveta. Vašim žar jedem sedaj lahko pričarate edinstvene, eksotične okuse in z njimi presenetite goste vašega naslednjega piknika.

Azteška mešanica začimb



Uporaba: vse vrste mesa

Količina: 600 ml

Sestavine
  • 240 ml mlete kumine
  • 240 ml olivnega olja
  • 80 ml nasekljanega česna
  • 60 ml tekočega dima (liquid smoke)
  • 60 ml grobe soli
  • 1 žlica kajenskega popra

Vse sestavine razen olja stresemo v mešalnik in mešamo, dokler ne dobimo gladke mase. Ob prižganem mešalniku v mešanico počasi dolivamo olje. V nepredušno zaprti stekleni posodi jo lahko hranimo največ 14 dni.

Maroška mešanica za vtiranje



Uporaba: svinjina, piščanec, puran, govedina, jagnjetina

Količina: 70 ml

Sestavine
  • 2 žlici suhega timijana
  • 1 žlica sladkorja
  • 2 žlici grobe soli
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 2 žlički mletega koriandra
  • 1 žlička mlete kurkume
  • 1 žlička suhe mlete limonine lupine
  • 1 žlička mletega črnega popra
  • ½ žličke mlete kumine
  • ½ žličke mletega ingverja
  • ½ žličke muškatnega oreščka

Vse sestavine zmešamo in jih v nepredušno zaprti stekleni posodi hranimo do 30 dni.

Perzijska mešanica za vtiranje



Uporaba: govedina, teletina, jagnjetina, piščanec

Količina: 2 žlici zadostujeta za 1 kg mesa.

Sestavine
  • 1 žlica mletega koriandra
  • 1 žlička kurkume
  • 1 žlička mletega ingverja
  • ½ žličke mletega cimeta
  • 1 žlička sveže mletega črnega popra
  • 1 ½ žličke soli

Vse sestavine zmešamo. Meso namažemo z oljem, nanesemo začimbe in pustimo počivati v hladilniku vsaj eno uro.

Mediteranska mešanica začimb



Uporaba: piščanec, svinjina, morska hrana

Količina: 2 žlici zadostujeta za 1 kg mesa.

Sestavine
  • 1 žlica mletega koriandra
  • ¾ žličke mletih janeževih semen
  • ¼ žličke mletega čilija
  • ½ žličke mletega timijana
  • 1 ½ žličke soli

Vse sestavine zmešamo. Meso namažemo z oljem, nanesemo začimbe in pustimo počivati v hladilniku vsaj eno uro.

Kreolska mešanica za vtiranje



Uporaba: svinjina, piščanec, puran, riba, lupinarji

Količina: 70 ml

Sestavine
  • 1 žlica mlete paprike
  • 1 žlica grobe soli
  • 2 žlički mletega črnega popra
  • 2 žlički kajenskega popra
  • 2 žlički česna
  • 2 žlički suhe mlete čebule
  • 2 žlički mletega timijana
  • 1 žlička suhega origana
  • 1 žlička sladkorja

Vse sestavine zmešamo in v nepredušno zaprti stekleni posodi hranimo do 30 dni.

Garam masala mešanica za vtiranje



Uporaba: govedina, piščanec, puran, jagnjetina, lupinarji, zelenjava

Količina: 60 ml

Sestavine
  • 2 žlički kuminih semen
  • 2 žlički koriandrovih semen
  • 2 žlički zrn črnega popra
  • 2 žlički kardamomovih semen
  • 1 ½ žličke klinčkov
  • ½ žličke janeževih semen
  • 2 cimetovi palčki (5cm), zmleti na koščke
  • 1 lovorov list
  • 1 žlička grobe soli
  • ½ žličke sladkorja

Vse sestavine razen soli in sladkorja pražimo v srednje veliki ponvi na srednje visoki temperaturi 2 do 3 minute, nato jih damo na krožnik in pustimo, da se 5 minut hladijo. Pražene sestavine ročno zmeljemo, da dobimo grobo mleto mešanico. Vmešamo sladkor in sol in vse sestavine dobro premešamo. V nepredušno zaprti stekleni posodi jih hranimo do 30 dni.

Libanonska mešanica za vtiranje



Uporaba: govedina, jagnjetina, svinjina, teletina, puran, zelenjava

Količina: 120 ml

Sestavine
  • 1 žlica mletega pimenta
  • 1 žlica kumine
  • 1 žlica mletega koriandra
  • 1 žlica naribanega muškatnega oreščka
  • 1 žlica mletega črnega popra
  • 1 žlica grobe soli
  • 1 ½ žličke mletega žajblja
  • 1 ½ žličke mletih klinčkov
  • 1 ½ žličke kajenskega popra
  • 1 ½ žličke mletega cimeta
  • 1 ½ žličke mletega sumaca

Vse sestavine zmešamo in hranimo v nepredušno zaprti stekleni posodi do 30 dni.

Jamajška mešanica za vtiranje



Uporaba: govedina, svinjina, teletina, perutnina

Količina: 60 ml

Sestavine
  • 1 žlica suhih timijanovih listov
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 1 ½ žličke grobe soli
  • 1 žlička mletega črnega popra
  • 1 žlička čebule v prahu
  • ½ žličke česna v prahu
  • ½ žličke mletega ingverja
  • ½ žličke čilija v prahu
  • ½ žličke pimenta
  • ¼ žličke mletega cimeta
  • ¼ žličke naribanega muškatnega oreščka
  • ½ žličke mletega koriandra

Vse sestavine zmešamo in hranimo v nepredušno zaprti stekleni posodi do 30 dni.





Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Stara ježica 9 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.






Dodano!

V košarico