Eksotične začimbne mešanice za vtiranje iz celega sveta
Nejc PEŠEC Delite s prijatelji
Za vas smo zbrali recepte za pripravo začimbnih mešanic za vtiranje iz celega sveta. Vašim žar jedem sedaj lahko pričarate edinstvene, eksotične okuse in z njimi presenetite goste vašega naslednjega piknika.
Azteška mešanica začimb
Uporaba: vse vrste mesa
Količina: 600 ml
Sestavine
240 ml mlete kumine
240 ml olivnega olja
80 ml nasekljanega česna
60 ml tekočega dima (liquid smoke)
60 ml grobe soli
1 žlica kajenskega popra
Vse sestavine razen olja stresemo v mešalnik in mešamo, dokler ne dobimo gladke mase. Ob prižganem mešalniku v mešanico počasi dolivamo olje. V nepredušno zaprti stekleni posodi jo lahko hranimo največ 14 dni.
Vse sestavine razen soli in sladkorja pražimo v srednje veliki ponvi na srednje visoki temperaturi 2 do 3 minute, nato jih damo na krožnik in pustimo, da se 5 minut hladijo. Pražene sestavine ročno zmeljemo, da dobimo grobo mleto mešanico. Vmešamo sladkor in sol in vse sestavine dobro premešamo. V nepredušno zaprti stekleni posodi jih hranimo do 30 dni.