AKADEMIJA PEKE Prešerna pojedina 9.2.25

File postrvi z limeto in timijanom

Delite s prijatelji

0-File postrvi z limeto in timijanom

  • Skupaj:50 min
  • Čas priprave:10 min
  • Čas mariniranja:30 min
  • Čas peke:10 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 2 osebi
  • 1 limeta - sok
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlica sveže sesekljanega timijana
  • 2 stroke česna, sesekljana
  • 1/2 čajne žličke grobo mletega popra
  • ščepec kajenskega popra
  • 2 fileja postrvi

PRIPRAVA

V samozapiralni vrečki zmešamo limetin sok, olivno olje, timijan, česen, poper in kajenski poper. Dodamo fileja postrvi, zapremo in vrečko dobro premešamo, da se sestavine enakomerno porazdelijo. Mariniramo v hladilniku vsaj 30 minut.

Žar priprravimo za peko na direktni način pri temperaturi 200 °C.

Fileje vzamemo iz marinade. Marinado zavržemo. Fileje postavimo na rešetko in pečemo 5 – 7 minut na vsaki strani.





Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.






Dodano!

V košarico