AKADEMIJA PEKE Prešerna pojedina 9.2.25

Flank steak v BBQ omaki

Delite s prijatelji

0-Flank steak v BBQ omaki

  • Skupaj:25 min in mariniranje
  • Čas priprave:15 min
  • Čas mariniranja:8 ur
  • Čas peke:10 min
  • Način peke:direktni, visoka temperatura


SESTAVINE



  • 6 oseb
  • 60ml sojine omake
  • 3 žlice medu
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 1/2 čajne žličke mletega ingverja
  • 1/2 čajne žličke česna v prahu
  • 120ml rastlinskega olja
  • 700g flank steak

PRIPRAVA

V multipraktiku zmešajte sojino omako, med, kis, mlet ingver, česen v prahu in rastlinsko olje.

Steak položite v nizko posodo in ga na obeh straneh napikajte z vilico. Marinado polijte preko steaka, nato ga obrnite in polijte še drugo stran. Posodo pokrijte s folijo in marinirajte v hladilniku vsaj 8 ur, najbolje čez celo noč.

Žar pripravite za direktni način peke na temperaturi 300 °C.

Odstranite marinado in položite steak na rešetko. Steak pecite 5 minut na vsaki strani, da dosežete medium način pečenja.

Preden postrežete naj steak počiva 5 minut.





Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.






Dodano!

V košarico