Flatiron steak s solato iz parmezana in peteršilja
Nejc PEŠEC Delite s prijatelji
Skupaj:25 min in mariniranje
Čas priprave:10 min
Čas mariniranja:30 min
Čas peke:15 min
Način peke:direktni, srednja temperatura
SESTAVINE
4 osebe
700g flatiron goveji steak
3 žlice olivnega olja
grobo mleta sol
grobo mleti poper
10 vejic peteršilja
100g permezana, tanke rezine
sok polovice limone
PRIPRAVA
Meso namažemo z dvema žlicama olivnega olja, ga začinimo s soljo in poprom in mariniramo 30 minut.
Žar pripravimo za peko na direktni način pri temperaturi 200 °C. Steak položimo na rešetke in ga pečemo 5 minut na vsaki strani, da dosežemo stopnjo pečenja medium rare. Po peki pustimo meso 5 minut počivati, preden ga narežemo.
Med peko v večji posodi zmešamo peteršilj, parmezan, limonin sok in 1 žlico olivnega olja ter posolimo in popopramo. Solato serviramo na narezanih rezinah steaka.