Akcija! Žari Weber in Broil king -15%

Flatiron steak s solato iz parmezana in peteršilja

Delite s prijatelji


  • Skupaj:25 min in mariniranje
  • Čas priprave:10 min
  • Čas mariniranja:30 min
  • Čas peke:15 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 700g flatiron goveji steak
  • 3 žlice olivnega olja
  • grobo mleta sol
  • grobo mleti poper
  • 10 vejic peteršilja
  • 100g permezana, tanke rezine
  • sok polovice limone

PRIPRAVA

Meso namažemo z dvema žlicama olivnega olja, ga začinimo s soljo in poprom in mariniramo 30 minut.

Žar pripravimo za peko na direktni način pri temperaturi 200 °C. Steak položimo na rešetke in ga pečemo 5 minut na vsaki strani, da dosežemo stopnjo pečenja medium rare. Po peki pustimo meso 5 minut počivati, preden ga narežemo.

Med peko v večji posodi zmešamo peteršilj, parmezan, limonin sok in 1 žlico olivnega olja ter posolimo in popopramo. Solato serviramo na narezanih rezinah steaka.










Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več