Flatiron steak z rdečo vinsko omako

Delite s prijatelji


  • Skupaj:35 min in mariniranje
  • Čas priprave:15 min
  • Čas peke:20 min
  • Način peke:direktni, visoka temperatura


SESTAVINE



  • 6 oseb
  • 2 flatiron goveja steaka (250g)
  • ekstra deviško olje
  • grobo mleta sol
  • grobo mleti poper
  • 6 žlic masla
  • 1 nasekljana čebula
  • 2 sesekljana stroka česna
  • 1 žlička mletega origana
  • 1/2dcl paradižnikove mezge
  • 6dcl suhega rdečega vina

PRIPRAVA

Žar pripravimo za direktni način peke in ga segrejemo na 250 °C.

Steaka posolimo, popopramo in namažemo s 3 žlicami ekstra deviškega olivnega olja. Pečemo ju nad direktno temperaturo približno 6 minut na vsaki strani, da dosežemo stopnjo pečenja medium rare.

Ko sta pečena, ju položimo na leseno desko in pokrijemo z aluminijasto folijo.

Medtem ko pečemo steaka, v večji posodi raztopimo 2 žlici masla in na njem pražimo čebulo približno 5 minut, da postekleni. Dodamo sol, česen in origano ter pražimo še 30 sekund. Primešamo paradižnikovo mezgo in mešamo še 2 minuti. Dolijemo rdeče vino in pustimo vreti, da se količina tekočine razpolovi. Omako precedimo, iz trdih delcev pa z žlico iztisnemo čim več tekočine in jih zavržemo. Nato dodamo 4 žlice masla in kuhamo še nekaj minut na nizki temperaturi, da se maslo raztopi. Po okusu dodamo še sol in poper.

Steaka razrežemo na centimeter debele rezine in jih razdelimo na 6 krožnikov. Po njih pokapljamo olivno olje in polijemo omako.










Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več