GARANCIJA CENE. →

Global

Delite s prijatelji

Leta 1985 je oblikovalec Komin Yamada dobil nalogo, da oblikuje serijo kuhinjskih nožev, ki bodo privlačni tako za profesionalne kot za ljubiteljske kuharje, ki bodo preprosti za uporabo in bodo ustrezali najzahtevnejšim nalogam. Rezultat je nova, revolucionarna in moderno oblikovana linija nožev Global, narejena iz najboljših materialov.

Noži Global so narejeni iz najboljšega nerjavečega jekla (CROMOVA18 nerjaveče jeklo). Z unikatnim postopkom izdelave jeklo najprej segrejejo na več kot 1100 stopinj, do temperature, pri kateri ima material optimalno strukturo. Potem jeklo ohladijo na 220 stopinj in ga ustrezno obdelajo. Nerjaveče jeklo pridobi ustezno trdoto in fleksibilnost, vendar bi brez dodatne obdelave nož hitro izgubil ostrino (zaradi vsebnosti kroma v nerjavečem jeklu). Zato za podaljšanje ostrine material hitro ohladijo na –85 stopinj in ga dodatno obdelajo. Tako obdelan nož Global ima optimalno trdoto (56–58 stopinj po Rockwellovi lestvici), fleksibilnost in dlje časa trajajočo ostrino.

Noži Global izhajajo iz tradicije samurajskih mečev – minimalistična lepota v službi funkcionalnosti. Tako kot samurajski meči so tudi noži Global popolnoma uravnoteženi, praktični, pa tudi higienični, saj gladke linije preprečujejo, da bi se na njih nabirala hrana.

NAGRADE IN PRIZNANJA

Noži Global so svetovno prepoznavni in prejemniki številnih nagrad in priznanj. Ročna izdelava, izjemna kakovost in prodoren dizajn so prepričali kupce v več kot 60 državah.
1990 – Japanese Good Design by MITI
1991 – International Design Year Book
1992 – Best Cooks, Knife in Benelux
1995 – BEST BUY by WHICH? Magazine in the UK
1996 – Sharpest Knife by A LA CARTE Magazine in Germany
2001 – GS-29 Design PLUS Award na frankfurtskem sejmu
2003 – BEST BUY by WHICH? Magazine in the UK
2006 – noži GLOBAL so bili izbrani za "Japanese Modern 100 Awards - J-Mark", The Japaneseque Modern Committee.
2011 – BEST BUY by WHICH? Magazine in the UK

Noži Global so priljubljeni noži številnih kuharjev v najprestižnejših svetovnih restavracijah in hotelih. Pogosto se uporabljajo v televizijskih kuharskih oddajah in v rokah slavnih kuharjev.
Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.


Dodano!

V košarico