Leta 1985 je oblikovalec Komin Yamada dobil nalogo, da oblikuje serijo kuhinjskih nožev, ki bodo privlačni tako za profesionalne kot za ljubiteljske kuharje, ki bodo preprosti za uporabo in bodo ustrezali najzahtevnejšim nalogam. Rezultat je nova, revolucionarna in moderno oblikovana linija nožev Global, narejena iz najboljših materialov.
Noži Global so narejeni iz najboljšega nerjavečega jekla (CROMOVA18 nerjaveče jeklo). Z unikatnim postopkom izdelave jeklo najprej segrejejo na več kot 1100 stopinj, do temperature, pri kateri ima material optimalno strukturo. Potem jeklo ohladijo na 220 stopinj in ga ustrezno obdelajo. Nerjaveče jeklo pridobi ustezno trdoto in fleksibilnost, vendar bi brez dodatne obdelave nož hitro izgubil ostrino (zaradi vsebnosti kroma v nerjavečem jeklu). Zato za podaljšanje ostrine material hitro ohladijo na –85 stopinj in ga dodatno obdelajo. Tako obdelan nož Global ima optimalno trdoto (56–58 stopinj po Rockwellovi lestvici), fleksibilnost in dlje časa trajajočo ostrino.
Noži Global izhajajo iz tradicije samurajskih mečev – minimalistična lepota v službi funkcionalnosti. Tako kot samurajski meči so tudi noži Global popolnoma uravnoteženi, praktični, pa tudi higienični, saj gladke linije preprečujejo, da bi se na njih nabirala hrana.
NAGRADE IN PRIZNANJA
Noži Global so svetovno prepoznavni in prejemniki številnih nagrad in priznanj. Ročna izdelava, izjemna kakovost in prodoren dizajn so prepričali kupce v več kot 60 državah. 1990 – Japanese Good Design by MITI 1991 – International Design Year Book 1992 – Best Cooks, Knife in Benelux 1995 – BEST BUY by WHICH? Magazine in the UK 1996 – Sharpest Knife by A LA CARTE Magazine in Germany 2001 – GS-29 Design PLUS Award na frankfurtskem sejmu 2003 – BEST BUY by WHICH? Magazine in the UK 2006 – noži GLOBAL so bili izbrani za "Japanese Modern 100 Awards - J-Mark", The Japaneseque Modern Committee. 2011 – BEST BUY by WHICH? Magazine in the UK
Noži Global so priljubljeni noži številnih kuharjev v najprestižnejših svetovnih restavracijah in hotelih. Pogosto se uporabljajo v televizijskih kuharskih oddajah in v rokah slavnih kuharjev.