Hobotnica na žaru na italijanski način

Delite s prijatelji


  • Skupaj:70 min
  • Čas priprave:1 ura
  • Čas peke:8 min
  • Način peke:direktni, visoka temperatura


SESTAVINE



  • 8 oseb
  • 1,5kg cela, očiščena hobotnica
  • 3dcl suhega belega vina
  • 20g črnega popra v zrnih
  • 2 limoni
  • 2 stroke česna
  • 1dcl ekstra deviškega olja
  • 1 plutovinasti zamašek za vino

PRIPRAVA

Hobotnico damo v večji lonec in dodamo belo vino, poper v zrnih, eno razpolovljeno limono, česen in plutovinasti zamašek. Nato prilijemo vodo, ki naj sega 1 cm nad hobotnico, ter lonec postavimo na ogenj. Hobotnico pri nizki temperaturi kuhamo 1 uro. Po 1 uri kuhanja jo vzamemo iz lonca ter pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.

Žar pripravimo za direktno peko na temperaturi 240 °C. Počakamo, da se rešetka segreje, in med tem hobotnico namažemo s ½ dcl olivnega olja, posolimo in popopramo. Nato jo položimo na rešetko in pečemo 3–4 minute na vsaki strani, da porjavi. Lahko jo pečemo v enem kosu ali pa jo pred peko narežemo na manjše kose.

Ko je hobotnica pečena, jo narežemo in pokapljamo z olivnim oljem in limoninim sokom.










Dodano!

V košarico