Akcija! Žari Weber in Broil king -15%

Jagnječje zarebrnice z glazuro iz rjavega sladkorja

Delite s prijatelji


  • Skupaj:25 min + mariniranje
  • Čas priprave:15 min
  • Čas mariniranja:1 ura
  • Čas peke:10 min
  • Način peke:direktni, visoka temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 60g rjavega sladkorja
  • 2 čajni žlički mletega ingverja
  • 2 čajni žlički mletega pehtrana
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • 1 čajna žlička mletega popra
  • 1 čajna žlička česna v prahu
  • 1/2 čajne žličke česna v prahu
  • 4 jagnečje zarebrnice (200g vsaka)

PRIPRAVA

V večji posodi zmešamo rjavi sladkor, ingver, pehtran, cimet, poper, česen in sol. Zmes dobro premešamo, da se sestavine porazdelijo.

Jagnječje zarebrnice natremo z mešanico začimb in jih položimo na krožnik, pokrijemo s folijo in postavimo za 1 uro v hladilnik.

Žar pripravimo za direktno peko pri temperaturi 240 °C. Zarebrnice pečemo 5 minut na vsaki strani.

Zarebrnice vzamemo z žara in jih pustimo počivati 5 minut, preden jih postrežemo.










Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več