- Skupaj:30 min + mariniranje
- Čas priprave:20 min
- Čas mariniranja:2 uri
- Čas peke:10 min
- Način peke:direktni, srednja temperatura
SESTAVINE
- 6 oseb
- 1,5dlc olivnega olja
- 1,5dcl rdečega vinskega kisa
- 0,5dcl suhega belega vina
- 3 žlice limoninega soka
- 3 sesekljani stroki česna
- 1 večja čebula
- 1/2 žlice pehtrana
- 1/2 žlice sveže sesekljanega peteršilja
- 1 čajna žlička grobo mletega popra
- 6 večjih jagnječjih kotletov s kostjo
PRIPRAVA
V večji posodi zmešamo olivno olje, rdeči vinski kis, belo vino, limonin sok, česen in čebulo. Začinimo s pehtranom, peteršiljem in poprom.
Marinado dobro premešamo in jo prelijemo v samozapiralno vrečko. Nato v vrečko dodamo jagnječje kotlete in vrečko dobro premešamo, da se marinada porazdeli. Meso mariniramo v hladilniku približno 2 uri.
Žar pripravimo za peko na direktni način pri temperaturi 250 °C.
Po dveh urah mariniranja z mesa odstranimo marinado in jagnječje kotlete položimo na rešetko. Pečemo jih 5 minut na vsaki strani, da dosežemo stopnjo pečenja medium.