Jagnečji kotleti s pehtranom

Delite s prijatelji


  • Skupaj:30 min + mariniranje
  • Čas priprave:20 min
  • Čas mariniranja:2 uri
  • Čas peke:10 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 6 oseb
  • 1,5dlc olivnega olja
  • 1,5dcl rdečega vinskega kisa
  • 0,5dcl suhega belega vina
  • 3 žlice limoninega soka
  • 3 sesekljani stroki česna
  • 1 večja čebula
  • 1/2 žlice pehtrana
  • 1/2 žlice sveže sesekljanega peteršilja
  • 1 čajna žlička grobo mletega popra
  • 6 večjih jagnječjih kotletov s kostjo

PRIPRAVA

V večji posodi zmešamo olivno olje, rdeči vinski kis, belo vino, limonin sok, česen in čebulo. Začinimo s pehtranom, peteršiljem in poprom.

Marinado dobro premešamo in jo prelijemo v samozapiralno vrečko. Nato v vrečko dodamo jagnječje kotlete in vrečko dobro premešamo, da se marinada porazdeli. Meso mariniramo v hladilniku približno 2 uri.

Žar pripravimo za peko na direktni način pri temperaturi 250 °C.

Po dveh urah mariniranja z mesa odstranimo marinado in jagnječje kotlete položimo na rešetko. Pečemo jih 5 minut na vsaki strani, da dosežemo stopnjo pečenja medium.










Dodano!

V košarico