Jagnečji steak z olivino salso

Delite s prijatelji


  • Skupaj:35 min
  • Čas priprave:10 min
  • Čas peke:25 min
  • Način peke:direktni, visoka temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 2 žlici olivnega olja
  • 3 sesekljani stroki česna
  • 4 vejice rožmarine, iglice
  • 600g jagnečjega steaka
  • groba sol
  • grobo mleti poper
  • 10g sesekljanega peteršilja
  • 150g grobo sesekljanih oliv
  • 3 razpolovljene limone
  • 4 večji očiščeni zeleni feferoni
  • 2 šalotki

PRIPRAVA

Žar pripravimo za direktni način peke in ga segrejemo na 250 °C.

V nizki posodi zmešamo olivno olje, česen in rožmarin. Omako enakomerno razporedimo po mesu.

V drugi posodi zmešamo nasekljani peteršilj in olive, ki smo jih prej razrezali na majhne kolobarje, ter v posodo stisnemo sok ene limone.

Feferone razpremo, posolimo in pokapljamo z limoninim sokom ter jih pečemo na žaru 8 minut. Začnemo na kožni strani in jih po 4 minutah obrnemo. Na rešetko položimo še 4 polovice limon, na odrezano stran, in šalotke ter jih pečemo 5 minut. Šalotke med peko obrnemo.

Ko so šalotke zmehčane, jih odstranimo z žara, grobo nasekljamo in jih dodamo v mešanico oliv in peteršilja. Salso začinimo s soljo in poprom.

Jagnjetino pečemo nad visoko temperaturo. Če želimo, da je pripravljena na stopnjo pečenja medium rare, jo pečemo na vsaki strani približno 4 minute oziroma do takrat, ko termometer v sredici mesa pokaže 60 °C. Če imamo raje bolj pečeno, pečemo na vsaki strani vsaj 6–7 minut. Ko je meso pečeno, ga pustimo počivati na leseni deski vsaj 5 minut, da se sokovi razporedijo.

Meso narežemo na pol centimetra debele kose in jih polijemo s sokom pečenih limon ter posujemo s salso. Serviramo na krožniku s pečenimi feferoni.










Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več