Jajčevec s kozjim sirom

Delite s prijatelji


  • Skupaj:25 min
  • Čas priprave:10 min
  • Čas peke:15 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 1 srednje velik jajčevec
  • 2 velika paradižnika
  • 300g kozjega sira
  • 4 žlice olivnega olja
  • listi bazilike
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • sol in poper po okusu

PRIPRAVA

Jajčevec narežemo na pribl. 6 mm, paradižnik pa na pribl. 4 mm debele kolute. Jajčevce namažemo z oljem in balzamičnim kisom in posujemo s soljo in poprom.

Žar segrejemo na srednjo temperaturo in naoljimo rešetke. Jajčevce položimo na ogrete rešetke in pečemo 5–6 minut, da dobijo lepe oznake rešetk. Nato jih obrnemo in nanje položimo list bazilike, rezino sira in na vrh rezino paradižnika, ki ga namažemo z mešanico olja in balzamičnega kisa, da se med peko ne izsuši, posolimo in popopramo in žar za nekaj minut zapremo, da se sir raztopi.










Dodano!

V košarico