GARANCIJA CENE. →

Kako pravilno spečemo kostanje

Delite s prijatelji

0-Kako pravilno spečemo kostanje

Kar potrebujemo je visoka temperatura, ki grenko sredico spremeni v sladko in ukusno jed. Zaradi lupine, ki obdaja sočno sredico, se v procesu pečenja nabira vlaga, ki ustvari visok pritisk. Pritisk lahko povzroči, da se kostanji spremenijo v mini projektile, zato je potrebno kostanje pred peko prerezati. Tehnike rezanja kostanjev variirajo, nekateri jih le predrejo z vilico, drugi z nožem zarežejo križ, kot najboljša pa se obnese tehnika, kjer prerežemo kostanje podolžini na obeh straneh. Tako omogočimo lažje lupljenje, ko so kostanji že pečeni.

1-Kako pravilno spečemo kostanje

Kostanje med rezanjem tudi sortiramo, tisti s poškodbami in majnimi luknjicami romajo v smeti. Tudi kostanji, ki jih enostavno stisnemo s prsti niso primerni za peko, saj ponavadi posledica plesni in izsušenosti.

Ko so kostanji narezani, jih operemo v stoječi vodi. S tem omehčamo lupine in preprečimo njihovo zoglenelost med peko. Prav tako z njih odstranimo vso umazanijo in prah.

2-Kako pravilno spečemo kostanje

Žar pripravimo na temperaturo 200 stopinj Celzija in na rešetko položimo kostanje. Če je razmah med rešetkami večji od kostanjev, uporabimo kovinske posode z luknjami. Kostanje pečemo 15 minut, če so zelo veliki peki dodamo minuto ali dve. Pri peki moramo paziti, da je temperatura konstantna. Vsakih 5 minut kostanje obrnemo ali premešamo, da se spečejo enakomerno in da ne ožgemo lupine.

3-Kako pravilno spečemo kostanje

Po 15 minutah peke so kostanji pečeni. V primeru, da je sredica grenka kostanje pečemo še nekaj minut. Pravilno pečen kostanj ima rahlo sladek in maslen okus lupina pa se na prerezanih delih odpre in odstopi od mesa. Ko so kostanji pečeni, jih odstavimo iz žara, zavijemo v kuhinjsko krpo in pustimo stati vsaj 5 minut.

4-Kako pravilno spečemo kostanje

Kostanje postrežemo še tople.
Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.


Dodano!

V košarico