Peka popolnega celega odojka na žaru zna biti kompleksna. V žaru na oglje La Caja China boste zagotovo navdušili vaše najbližje, če se boste držali spodnjih enostavnih nasvetov:
Pujska vpnite v držalo (med obe rešetki). Pazite, da ne poškodujete kože.
4 S-kaveljčke zataknite med držali, ki držita pujska, pri tem pazite, da so ročke obrnjene stran od pujska.
V žar za pod peko postavite posodo za odcejanje.
V žar postavite pujska (z rebri navzgor).
S posodo za pepel pokrijte zaboj.
Na posodo za pepel postavite rešetko za oglje.
Na rešetko dajte oglje. Le na začetku lahko uporabite samovžigalno oglje.
Če uporabljate samovžigalno oglje, potem ga najprej razporedite po celi površini, šele nato prižgite. Na ta način boste imeli enakomernejšo temperaturo znotraj žara.
Prižgite oglje.
Ko se razžari in ko ga enakomerno razporedite po celotni rešetki, lahko začnete s kuhanjem. Čez 1 uro dodajte oglje, nato dodajajte oglje v časovnih intervali – 1 ura, 1 ura, 30 minut.
Po tretji uri odstranite pepel, dobro pretresite tudi rešetko.
Postavite rešetko za oglje na vrh ročk vašega žara za pod peko.
Obrnite pujska, da se zapeče tudi koža. Proces je enostaven, zahvaljujoč našemu patentiranemu sistemu za držala – zagrabite konec držal in jih potegnite k sebi in navzgor.
Z drugo roko zagrabite konec drugega držala in ga potisnite navzdol.
Zarežite kožo z nožem, na ta način se boste znebili odvečne maščobe in kožo dodatno zapekli.
Pokrijte žar s posodo za pepel in rešetko za oglje. Ne dodajajte več oglja.
Po 30 minutah pokukajte v žar, vendar dvignite le eno stran posode za oglje. To počnite vsakih 10 minut, dokler ni koža zapečena po vaših željah.