Kako spečemo celega odojka v žaru La Caja China
Nejc PEŠEC Delite s prijatelji 
Peka popolnega celega odojka na žaru zna biti kompleksna. V žaru na oglje La Caja China boste zagotovo navdušili vaše najbližje, če se boste držali spodnjih enostavnih nasvetov:
- Pujska vpnite v držalo (med obe rešetki). Pazite, da ne poškodujete kože.
- 4 S-kaveljčke zataknite med držali, ki držita pujska, pri tem pazite, da so ročke obrnjene stran od pujska.
- V žar za pod peko postavite posodo za odcejanje.
- V žar postavite pujska (z rebri navzgor).
- S posodo za pepel pokrijte zaboj.
- Na posodo za pepel postavite rešetko za oglje.
- Na rešetko dajte oglje. Le na začetku lahko uporabite samovžigalno oglje.
- Če uporabljate samovžigalno oglje, potem ga najprej razporedite po celi površini, šele nato prižgite. Na ta način boste imeli enakomernejšo temperaturo znotraj žara.
- Prižgite oglje.
- Ko se razžari in ko ga enakomerno razporedite po celotni rešetki, lahko začnete s kuhanjem. Čez 1 uro dodajte oglje, nato dodajajte oglje v časovnih intervali – 1 ura, 1 ura, 30 minut.
- Po tretji uri odstranite pepel, dobro pretresite tudi rešetko.
- Postavite rešetko za oglje na vrh ročk vašega žara za pod peko.
- Obrnite pujska, da se zapeče tudi koža. Proces je enostaven, zahvaljujoč našemu patentiranemu sistemu za držala – zagrabite konec držal in jih potegnite k sebi in navzgor.
- Z drugo roko zagrabite konec drugega držala in ga potisnite navzdol.
- Zarežite kožo z nožem, na ta način se boste znebili odvečne maščobe in kožo dodatno zapekli.
- Pokrijte žar s posodo za pepel in rešetko za oglje. Ne dodajajte več oglja.
- Po 30 minutah pokukajte v žar, vendar dvignite le eno stran posode za oglje. To počnite vsakih 10 minut, dokler ni koža zapečena po vaših željah.

Priporočamo vam
30,90 €
74,90 €
32,70 €
47,70 €
30,90 €
Vaš brskljalnik je zastarel, zato stran ne bo pravilno prikazana.
Predlagamo, da posodobite vaš brskljalnik ali stran odprete na vašem mobilnem telefonu.