Kako spečemo celega jagenjčka v žaru La Caja China

Delite s prijatelji


Nič ni lažjega, kot speči celega jagenjčka v žaru La Caja China. S pomočjo spodnjih nasvetov bo vaša jagnjetina na sporedu vsak vikend.

  • Jagenjčka postavite med držali in ga fiksirajte s štirimi S-kaveljčki.
  • Jagenjčka (z rebri navzdol) postavite v žar za pod peko. Povežite termometer s sondo, ki jo zapičite v zadnje stegno (pazite, da ne zadenete kosti).
  • Pokrijte žar s posodo za pepel in rešetko za oglje.
  • Stresite 7 kg (model #1) oz. 8 kg (model #2) oglja na žar in ga prižgite.
  • Ko zažari (20–25 minut), ga enakomerno razporedite po rešetki. Lahko pričnete s kuhanjem.
  • Po eni uri (prvi uri) odprite žar in obrnite jagenjčka (z rebri navzgor). Ko žar zaprete, dodajte še 4 kg oglja.
  • Čez dobro uro (druga ura priprave) dodajte 4 kg oglja.
  • Ne dodajajte oglja in nadaljujte s kuhanjem, dokler ne dosežete želene temperature.

Sveža jagnjetina: surovo 60 °C, srednje surovo 63 °C, srednje pečeno 71 °C, dobro pečeno 77 °C.

POMEMBNO: Ne odpirajte žara, dokler meso ne doseže želene temperature.

Jagnjetina pod peko po receptu Roberta Gueree

Recept izumitelja žarov La Caja China bo poskrbel, da boste spekli najboljšo jagnjetino, ki ste jo kdaj okusili. Recept je predviden za 22 kilogramskega jagenjčka.

  • Mešanico olivnega olja in soli dobro vtrite v jagenjčka (s tem zadržite sokove v mesu). To storite, preden ga položite v žar.
  • Dodajte približno 3,7 litra vode, 2 skodelici belega vina in začimbe po želji. Vse to storite na pladnju za odcejanje.
  • Postavite jagenjčka z rebri navzdol v žar za pod peko..
  • Na rešetko dajte 7 kg oglja (naredite dva kupa in prižgite). Ko zažari, ga enakomerno razporedite po celotni površini. Pecite eno uro, nato odprite žar, obrnite meso, povežite sondo s termometrom. Sondo zapičite v stegno (ne do kosti), zaprite žar in dodajajte 3,5 kg oglja vsako uro, dokler meso ne doseže želene temperature.
  • Celoten postopek traja približno 2,5–3 ure, odvisno od začetne temperature jagenjčka. Sveža jagnjetina: surovo 60 °C, srednje surovo 62 °C, srednje pečeno 71 °C, dobro pečeno 77 °C.
  • Ko je jagnjetina pripravljena, razredčite vse ostanke s pladnja za odcejanje z vinom in vodo (po okusu) – dobili boste omako fantastičnega okusa.










Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več