Uporaba termometra pri peki na žaru

v kategoriji Vrste žarov in pripomočki  

Kupimo lep (in drag) kos mesa, s katerim želimo navdušiti prijatelje na svojem pikniku, in nočemo, da bi bil ta lepi roastbeef prepečen ali preveč surov. Ujeti pravi trenutek, ko je meso idealno pečeno, je prava umetnost – samo nekaj minut preveč ali premalo lahko pokvari popolno gurmansko doživetje. Če želimo popolnost, potrebujemo termometer, ki nam natančno pokaže interno temperaturo mesa in tako vidimo, kdaj je meso idealno pečeno.

Kako uporabljamo termometer?

  1. Zunanji termometer pred koncem peke zapičimo v meso (sredico) in preverimo temperaturo. Ne smemo ga prebosti prevečkrat, ker meso skozi luknje izgublja sokove in posledično sočnost.
  2. Termometer s sondo pred peko namestimo v meso – sonda naj bo čim bolj osredotočena v sredino najdebelejšega dela mesa. Če imamo kos mesa s kostjo, poskrbimo, da se sonda ne dotika kosti. Nastavimo želeno temperaturo mesa in meso postavimo na ogreti žar. Sonda nas bo obvestila, ko bo dosežena želena interna temperatura mesa.

Interne temperature mesa

Govedina (rare) 45–50 stopinj
Govedina (medium rare) 55–60 stopinj
Govedina (medium) 60–65 stopinj
Govedina (medium well) 65–70 stopinj
Govedina (well done) 70 in več stopinj
Jagnjetina (rare) 60 stopinj
Jagnjetina (medium rare) 60–65 stopinj
Jagnjetina (medium) 70 stopinj
Jagnjetina (well done) 75 in več stopinj
Piščanec 71–75 stopinj
Puran 75 stopinj
Svinjina 65–70 stopinj
Šunka 71 stopinj
Losos 54–57 stopinj
Tuna 51 stopinj
Postrv 57–60 stopinj


Več vsebin v kategoriji Vrste žarov in pripomočki  Kralja Žara priporoča
Sorodni člankiSeznam vseh proizvodovBrezplačna dostava

Za izdelke na zalogi vam zagotavljamo 24 urno brezplačno dostavo med delavniki za vsa naročila. Naši dostavljalci vas bodo poklicali in se z vami dogovorili, kdaj naj vam dostavijo kupljeni produkt.

100% varen nakup

Plačilo po povzetju, po predračunu, s Paypal-om ali s kreditno kartico MasterCard, Visa in American Express, brez tveganja za zlorabo. Poleg tega zagotavljamo tudi popolno varnost vaših osebnih podatkov.

Izbrani produkti

Vso težko delo opravimo za vas. Preučimo vse izdelke, jih testiramo, ter vam v obliki nasvetov in videov olajšamo izbiro. Vsi izdelki v naši trgovini so visoko kvalitetni izdelki svetovno priznanih proizvajalcev.

Razstavni salon

Obiščite nas v našem razstavnem salonu na Litostrojski 44d v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.Cenjen ljubitelj peke na žaru.

Žar je naš hobi. Velik hobi. V želji, da vam še bolj približamo naše delo in izkušnje, smo posodobili naše strani. Od zdaj nas boste srečevali pod imenom Kralj Žara.
Veseli nas, da ste z nami ;)
Miha, Aleš in Nejc.


-->