Akcija! Žari Weber in Broil king -15%

Kapesante na žaru

Delite s prijatelji


  • Skupaj:25 min
  • Čas priprave:15 min
  • Čas peke:10 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 170g masla
  • 1 manjša sesekljana čebula
  • 3 sesekljani stroki česna
  • 700g kapesant brez lupin
  • sok polovice limone
  • ščepec soli
  • 20g sesekljanega svežega peteršilja

PRIPRAVA

Žar pripravimo za direktno peko na temperaturi 180 °C.

V ponvi raztopimo maslo in na njem popražimo čebulo in česen, da posteklenita (približno 5 minut). Ponev odstranimo z ognja in dodamo limonin sok ter ščepec soli. Vmešamo kapesante in jih 2 minuti mariniramo.

Kapesante premaknemo v držalo za ribe in jih pečemo nad direktnim ognjem – 4 minute na vsaki strani.

Med peko kapesant na zmernem ognju grejemo maslo, ki ga po končani peki polijemo po kapesantah. Preden kapesante postrežemo, jih potrosimo s peteršiljem










Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več