Dobri in primerni noži so osnovna oprema vsakega kralja žara. Ne potrebujemo celega orkestra nožev, ampak le nekaj različnih nožev dobre kakovosti, ki nam olajšajo pripravo mesa za žar.
Različna opravila zahtevajo različne nože, primeren in kakovosten nož pa nam ta opravila močno olajša.
Glavni nož v naši kuhinji olajša rezanje, sekljanje, mletje vseh vrst hrane.
Nož z nazobčanim rezilom
Z njim lahko narežemo večje kose mesa, sveži kruh brez drobljenja ali zrele paradižnike brez cefranja.
Nož za izkoščevanje
Ima popolno rezilo za odstranjevanje kosti, maščobe in ostankov kože. Tanko, fleksibilno rezilo omogoča preprosto manevriranje okrog robov kosti.
Nož za zelenjavo
Nož s krajšim rezilom je naš pomočnik pri lupljenju, rezanju in sekljanju zelenjave in začimb.
Nož santoku
Gre za japonski stil kuharskega noža, ki je primeren za sekljanje, drobljenje in rezanje vseh vrst hrane. Vdrti rob omogoča rezanje tankih rezin brez prijemanja hrane na rezilo noža.