• Okusni recepti in nasveti

Kdaj je meso pečeno?

Delite s prijatelji

0-Kdaj je meso pečeno?

Naši gostje pričakujejo lepo zapečene, hrustljave dobrote z našega žara. Za pravilno zapečenost mesa se držimo nekaj pravil. Pred peko žar dobro segrejemo, pečemo pri zaprtem pokrovu in meso pravočasno poberemo z žara.

Interna temperatura mesa – uporaba termometra


Ali je meso pečeno, najlažje in najučinkoviteje ugotovimo z uporabo termometra. Zabodemo ga v meso in preverimo interno temperaturo mesa.

Kakšna naj bo interna temperatura hrane, lahko razberemo iz spodnje razpredelnice.

Govedina
Rare 38 – 41 ˚C
Medium rare 42 – 45 ˚C
Medium 46 – 50 ˚C
Jagnjetina
Rare 60 ˚C
Medium rare 60 – 65 ˚C
Medium 70 ˚C
Well done 75 in več ˚C
Ostalo
Piščanec 71 – 75 ˚C
Puran 75 ˚C
Svinjina 65 – 70 ˚C
Šunka 71 ˚C
Losos 54 – 57 ˚C
Tuna 51 ˚C
Postrv 57 – 60 ˚C
1-Kdaj je meso pečeno?




  • Okusni recepti in nasveti


Žari Dodatki za žar Vinoteka Mesnica Japonski noži Vrtno pohištvo


VSE PRAVICE PRIDRŽANE © KRALJ ŽARA 2025.
Studio Pešec d.o.o., Litostrojska 40, 1000 Ljubljana • Davčna številka: SI46658068