GARANCIJA CENE. →

Kdaj je meso pečeno?

Delite s prijatelji

0-Kdaj je meso pečeno?

Naši gostje pričakujejo lepo zapečene, hrustljave dobrote z našega žara. Za pravilno zapečenost mesa se držimo nekaj pravil. Pred peko žar dobro segrejemo, pečemo pri zaprtem pokrovu in meso pravočasno poberemo z žara.

Interna temperatura mesa – uporaba termometra

Ali je meso pečeno, najlažje in najučinkoviteje ugotovimo z uporabo termometra. Zabodemo ga v meso in preverimo interno temperaturo mesa.

Kakšna naj bo interna temperatura hrane, lahko razberemo iz spodnje razpredelnice.

Govedina
Rare 45 – 48 ˚C
Medium rare 49 – 53 ˚C
Medium 54 – 59 ˚C
Medium well 60 – 65 ˚C
Well done 65 in več ˚C
Jagnjetina
Rare 60 ˚C
Medium rare 60 – 65 ˚C
Medium 70 ˚C
Well done 75 in več ˚C
Ostalo
Piščanec 71 – 75 ˚C
Puran 75 ˚C
Svinjina 65 – 70 ˚C
Šunka 71 ˚C
Losos 54 – 57 ˚C
Tuna 51 ˚C
Postrv 57 – 60 ˚C
1-Kdaj je meso pečeno?





Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.






Dodano!

V košarico