GARANCIJA NAJNIŽJE CENE. → Kdaj je meso pečeno? Nejc PEŠEC Delite s prijatelji Naši gostje pričakujejo lepo zapečene, hrustljave dobrote z našega žara. Za pravilno zapečenost mesa se držimo nekaj pravil. Pred peko žar dobro segrejemo, pečemo pri zaprtem pokrovu in meso pravočasno poberemo z žara. Interna temperatura mesa – uporaba termometra ...članek se nadaljuje... 1.549,90 €
36,80 €
59,60 €
29,90 €
32,90 €
139,90 €
149,90 €
29,90 €
Ali je meso pečeno, najlažje in najučinkoviteje ugotovimo z uporabo termometra. Zabodemo ga v meso in preverimo interno temperaturo mesa. Kakšna naj bo interna temperatura hrane, lahko razberemo iz spodnje razpredelnice. Govedina Rare 45 – 48 ˚C Medium rare 49 – 53 ˚C Medium 54 – 59 ˚C Medium well 60 – 65 ˚C Well done 65 in več ˚C Jagnjetina Rare 60 ˚C Medium rare 60 – 65 ˚C Medium 70 ˚C Well done 75 in več ˚C Ostalo Piščanec 71 – 75 ˚C Puran 75 ˚C Svinjina 65 – 70 ˚C Šunka 71 ˚C Losos 54 – 57 ˚C Tuna 51 ˚C Postrv 57 – 60 ˚C
Vaš brskljalnik je zastarel, zato stran ne bo pravilno prikazana. Predlagamo, da posodobite vaš brskljalnik ali stran odprete na vašem mobilnem telefonu.