Kevinova omaka

Delite s prijatelji


Uporaba: svinjina

Količina: 240 ml

Sestavine
  • 400 ml kečapa
  • ½ narezane čebule
  • 2 nasekljana stroka česna
  • 1 žlica olja
  • 60 ml jabolčnega kisa
  • 3 žlice melase
  • 60 ml temnega piva
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 žlička paprike
  • ½ žličke mletih čilijev chipotle
  • ½ žličke mletega črnega popra
  • ½ žličke mletega muškatnega cveta
  • ½ žličke kumine
  • ½ žličke soli
  • ½ žličke paste inčunov
  • ¼ žličke semen zelene
  • ¼ žličke kajenskega popra

V majhno ponev nalijemo olje in ga segrevamo na nizki temperaturi. Dodamo čebulo in jo pražimo, dokler ne karamelizira (pribl. 15 minut).

Dodamo česen in kuhamo še eno minuto. Nato primešamo vse ostale sestavine in kuhamo še 15 minut. Če želimo bolj gladko teksturo omake, jo zmiksamo.




Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Stara ježica 9 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.






Dodano!

V košarico