Akcija! Žari Weber in Broil king -15%

Losos z medom, dimljen na cedrini deski

Delite s prijatelji


  • Skupaj:45min
  • Čas priprave:15 min
  • Čas peke:30 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 6 oseb
  • 1,2kg lososa, narezanega na 6 kosov
  • 0,5dcl ananasovega soka
  • 0,8dcl sojine omake
  • 2 žlici belega kisa
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1 žlica olivnega olja
  • 2dcl medu
  • 50g rjavega sladkorja
  • 1 čajna žlica grobo mletega popra
  • ½ čajne žličke kajenskega popra
  • ½ čajne žličke paprike v prahu
  • ½ čajne žličke česna v prahu

PRIPRAVA

Deski za 1–2 uri namočimo v vodo. Najlažje tako, da z vodo napolnimo večji pekač, damo vanj deski, nanju pa položimo težka kamna.

V ponvi zmešamo ananasov sok, sojino omako, kis, limonin sok, olivno olje in med ter omako grejemo, dokler ne zavre. Nato vanjo primešamo še sladkor, 1 žlico mletega popra, kajenski poper, papriko v prahu in česen v prahu. Omako kuhamo še približno 15 do 20 minut, da nastane gosti sirup. Med kuhanjem omako mešamo, da se ne prime na ponev.

Žar pripravimo za peko na direktni način pri temperaturi 200 °C. Na rešetke položimo namočeni cedrini deski. Ko se iz desk začne valiti dim in ko slišimo rahlo pokanje, deski obrnemo in nanje položimo lososove fileje. Zapremo pokrov in pečemo 10 minut. Po desetih minutah peke s čopičem namažemo fileje s pripravljeno omako. Pokrov pokrijemo in pečemo še 5 minut.

Postrežemo s preostankom omake.










Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več