Marinirana svinjska ribica na žaru

Delite s prijatelji


  • Skupaj:30min + mariniranje
  • Čas priprave:10 min
  • Čas mariniranja:čez noč
  • Čas peke:20 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 2 svinjski ribici v kosu (cca. 1 kg)
  • 60ml sojine omake
  • 55g rjavega sladkorja
  • 30ml balzamičnega kisa
  • 1 čajna žlička suhe čebule
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • 2 žlici olivnega olja
  • ščepec popra v prahu

PRIPRAVA

V posodici zmešamo vse sestavine razen mesa. V samozapiralno vrečko položimo meso in dolijemo marinado. Stisnemo zrak iz vrečke in jo nepredušno zapremo. Meso dobro pregnetemo, da se marinada razleze po njem, in vrečko postavimo v hladilnik. Mariniramo čez noč.

Žar segrejemo na srednjo temperaturo (200 stopinj) in naoljimo rešetke. Meso vzamemo iz vrečke in z njega odstranimo odvečne dele marinade. Nekaj marinade prihranimo za mazanje mesa med peko.

Meso položimo na žar in pečemo pribl. 20 minut oz. dokler se interna temperatura mesa ne dvigne na 65 stopinj. Med peko meso večkrat obrnemo in namažemo z ostankom marinade.

Pečeno meso pustimo počivati nekaj minut, preden ga narežemo na medaljončke in postrežemo.









Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več