AKADEMIJA PEKE Prešerna pojedina 9.2.25

Marinirana zelenjava na žaru

Delite s prijatelji

0-Marinirana zelenjava na žaru

  • Skupaj:30min + mariniranje
  • Čas priprave:15 min
  • Čas mariniranja:30 min
  • Čas peke:15 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 8 oseb
  • 1 srednje velika zelena bučka
  • 2 rdeči papriki
  • 2 rumeni papriki
  • 1 srednje velika rumena bučka
  • 2 čebuli
  • 250g šampinjonov
  • 250g češnjevih paradižnikov
  • 120ml olivnega olja
  • 120ml sojine omake
  • 120ml limoninega soka
  • 1 strok česna, zdrobljen

PRIPRAVA

Bučke narežite na 6mm debele rezine, očistite paprike in jih narežite na 3 cm velike kose. Vso zelenjavo stresite v večjo posodo.

V manjši posodi zmešajte olje, sojino omako, limonin sok in česen. Politje po zelenjavi. Zelenjavo premešajte, pokrijte in vsaj pol ure marinirajte v hladilniku.

Segrejte žar na srednji temperaturi (200 stopinj). Na žar položite rahlo naoljeno keramično ploščo in jo segrejte. Nanjo stesite zelenjavo in jo pečite 10-15 minut, občasno jo premešajte. Namesto keramične plošče lahko uporabite aluminijasto posodico za zelenjavo. Te napolnite z zelenjavo in jih postavite na ogret žar in pečite dokler se zelenjava ne zmehča.




Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.






Dodano!

V košarico