Marinirane puranje prsi

Delite s prijatelji


  • Skupaj:50 min + mariniranje
  • Čas priprave:20 min
  • Čas mariniranja:4 ure
  • Čas peke:30 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 10 oseb
  • 2,5kg puranjih prsi brez kosti in kože
  • 1 žlica sveže sesekljane bazilike
  • ½ čajne žličke grobo mletega popra
  • 1dcl sojine omake
  • 1dcl rastlinskega olja
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1 žlica rjavega soka
  • 120ml limoninega soka
  • 6 klinčkov

PRIPRAVA

V manjši posodi zmešamo sesekljani česen, sesekljano svežo baziliko in poper. Dobljeno mešanico začimb vtremo v puranje prsi in vanje zapičimo klinčke, enega na sredino puranjih prsi in enega na vsak konec.

V široki in nizki posodi zmešamo rastlinsko olje, sojino omako, limonin sok in rjavi sladkor. Na dobljeno marinado položimo prsi in jih obrnemo, da se marinada razporedi na obeh straneh. Mariniramo v hladilniku vsaj 4 ure.

Žar pripravimo za direktno peko pri temperaturi 200 °C.

Puranje prsi postavimo na rešetko in jih pri zaprtem pokrovu pečemo 15 minut na vsaki strani, da doseže sredica mesa temperaturo 68 °C.









Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več