Medena piščančja nabodala

Delite s prijatelji


  • Skupaj:30 min + mariniranje
  • Čas priprave:15 min
  • Čas mariniranja:2 ure
  • Čas peke:15 min
  • Način peke:direktni, visoka temperatura


SESTAVINE



  • 12 oseb
  • 60ml rastlinskega olja
  • 80ml medu
  • 80ml sojine omake
  • 1 čajna žlica mletega popra
  • 8 kosov piščančjih prsi, brez kože
  • 2 stroke česna
  • 5 manjših čebul
  • 2 rdeči papriki

PRIPRAVA

V merilni posodi z metlico za mešanje zmešamo med, olje, sojino omako in poper.

Piščančje prsi narežemo na 4 cm debele kocke.Čebulo olupimo in jo razrežemo na 8 enakih kosov (najprej jo razpolovimo in vsako polovico razrežemo na 4 kose). Papriko očistimo in odstranimo semena ter jo narežemo na 4 cm dolge rezine.

V večji posodi zmešamo piščančje prsi, čebulo, papriko, 2 stroka česna in polijemo z mešanico olja, medu in sojine omake. Sestavine v posodi dobro premešamo, da se sokovi porazdelijo, pokrijemo s folijo in mariniramo v hladilniku vsaj 2 uri.

Žar pripravimo za direktni način peke na temperaturi 240 °C. Sestavine izmenično nabodemo na nabodala in jih postavimo na rešetko. Če uporabimo lesena nabodala, jih pred peko za pol ure namočimo v vodo, da med peko ne zagorijo.

Nabodala pečemo 12 do 15 minut. Med peko jih večkrat obrnemo in namažemo s preostankom marinade.









Dodano!

V košarico