V merilni posodi z metlico za mešanje zmešamo med, olje, sojino omako in poper.
Piščančje prsi narežemo na 4 cm debele kocke.Čebulo olupimo in jo razrežemo na 8 enakih kosov (najprej jo razpolovimo in vsako polovico razrežemo na 4 kose). Papriko očistimo in odstranimo semena ter jo narežemo na 4 cm dolge rezine.
V večji posodi zmešamo piščančje prsi, čebulo, papriko, 2 stroka česna in polijemo z mešanico olja, medu in sojine omake. Sestavine v posodi dobro premešamo, da se sokovi porazdelijo, pokrijemo s folijo in mariniramo v hladilniku vsaj 2 uri.
Žar pripravimo za direktni način peke na temperaturi 240 °C. Sestavine izmenično nabodemo na nabodala in jih postavimo na rešetko. Če uporabimo lesena nabodala, jih pred peko za pol ure namočimo v vodo, da med peko ne zagorijo.
Nabodala pečemo 12 do 15 minut. Med peko jih večkrat obrnemo in namažemo s preostankom marinade.