Mediteranski burgerji z jagnjetino

Delite s prijatelji


  • Skupaj:30 min
  • Čas priprave:15 min
  • Čas peke:10 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 450g mlete jagnjetine
  • 200g mlete govedine
  • 3 žlice sesekljane mete
  • 1 čajna žlička sesekljanega ingverja
  • 1 čajna žlička soli
  • ščepec popra
  • 450g grškega jogurta
  • 1 žlica naribane lupine limone
  • 1 paradižnik
  • 1 čebula
  • 4 ciabatte
  • 250g feta sira
  • 8 listov rukole

PRIPRAVA

V večji posodi zmešamo mleto jagnjetino, mleto govedino, sesekljano meto, sesekljani ingver, žličko sesekljanega česna, žličko soli in poper ter gnetemo, da se sestavine enakomerno razporedijo.

Maso oblikujemo v 4 enake podolgovate pleskavice debeline 1,5 cm. V drugi posodi zmešamo grški jogurt, limonino lupino, sesekljani strok česna in pol žličke soli. Omako dobro premešamo, pokrijemo in shranimo v hladilnik.

Žar pripravimo za direktni način peke pri temperaturi 220 °C in pleskavice pečemo 3–4 minute na vsaki strani. Termometer za meso mora v sredici kazati temperaturo 70 °C. Na rešetko položimo rezine čebule in paradižnika ter jih pečemo 1 minuto na vsaki strani, da se pojavijo odtisi rešetk

Štručke ciabatte razpolovimo po dolžini in jih namažemo z jogurtovo omako. Na spodnji del štručk položimo pleskavice. Na pleskavice razporedimo rezine feta sira ter jih obložimo s čebulo, paradižniki in listi rukole. Pokrijemo jih z zgornjimi deli štručke.









Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več