- Skupaj:30 min
- Čas priprave:15 min
- Čas peke:10 min
- Način peke:direktni, srednja temperatura
SESTAVINE
- 4 osebe
- 450g mlete jagnjetine
- 200g mlete govedine
- 3 žlice sesekljane mete
- 1 čajna žlička sesekljanega ingverja
- 1 čajna žlička soli
- ščepec popra
- 450g grškega jogurta
- 1 žlica naribane lupine limone
- 1 paradižnik
- 1 čebula
- 4 ciabatte
- 250g feta sira
- 8 listov rukole
PRIPRAVA
V večji posodi zmešamo mleto jagnjetino, mleto govedino, sesekljano meto, sesekljani ingver, žličko sesekljanega česna, žličko soli in poper ter gnetemo, da se sestavine enakomerno razporedijo.
Maso oblikujemo v 4 enake podolgovate pleskavice debeline 1,5 cm. V drugi posodi zmešamo grški jogurt, limonino lupino, sesekljani strok česna in pol žličke soli. Omako dobro premešamo, pokrijemo in shranimo v hladilnik.
Žar pripravimo za direktni način peke pri temperaturi 220 °C in pleskavice pečemo 3–4 minute na vsaki strani. Termometer za meso mora v sredici kazati temperaturo 70 °C. Na rešetko položimo rezine čebule in paradižnika ter jih pečemo 1 minuto na vsaki strani, da se pojavijo odtisi rešetk
Štručke ciabatte razpolovimo po dolžini in jih namažemo z jogurtovo omako. Na spodnji del štručk položimo pleskavice. Na pleskavice razporedimo rezine feta sira ter jih obložimo s čebulo, paradižniki in listi rukole. Pokrijemo jih z zgornjimi deli štručke.