Mehiška nabodala

Delite s prijatelji


  • Skupaj:20 min
  • Čas priprave:10 min
  • Čas peke:10 min
  • Čas mariniranja:1 ura
  • Način peke:direktni, visoka temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 čajni žlički mlete kumine
  • 1 limeta - sok
  • 450g piščančjih prsi
  • 1 manjša buča
  • 1 čebula
  • 1 rdeča paprika
  • 10 češnjevih paradižnikov
  • 2 žlici sesekljanega korinadra
  • sol in poper po okusu

PRIPRAVA

V nizki posodi zmešamo olivno olje, mleto kumino, sesekljani koriander in limetin sok ter posolimo in popopramo po okusu. Piščančje prsi narežemo na 3 cm debele kocke in jih namočimo v dobljeno marinado. Mariniramo v hladilniku vsaj 1 uro.

Medtem ko se meso marinira, na 3 cm široke rezine narežemo rdečo papriko in čebulo. Bučke narežemo na 0,5-centimetrske kolobarje

Po eni uri vzamemo meso iz marinade in ga nabodemo na nabodala izmenično z rdečo papriko, čebulo, bučkami in češnjevimi paradižniki. Če uporabljamo lesena nabodala, jih pred peko za 30 minut namočimo v vodo, da med pečenjem ne zagorijo.

Žar pripravimo za direktni način peke pri temperaturi 240 °C. Nabodala postavimo na rešetko in pečemo 10–12 minut, da postane meso mehko in da dobi rjavo skorjico. Med peko nabodala večkrat obrnemo.









Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več