Melonina nabodala

Delite s prijatelji


  • Skupaj:21 min
  • Čas priprave:15 min
  • Čas peke:6 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 1 srednje velika melona
  • 60g masla
  • 300ml vanilijevega sladoleda
  • 120ml medu
  • 1 žlica sveže sesekljane mete

PRIPRAVA

Žar pripravimo za direktno peko na temperaturi 180 °C.

Melono olupimo in odstranimo koščice, jo narežemo na 2 cm debele kocke, ki jih nataknemo na nabodala, tako da je med njimi pol centimetra prostora.

V ponvi zmešamo maslo in med ter segrevamo, da se raztopita. Dodamo sesekljano meto in dobljeno omako s čopičem pomažemo po nabodalih.

Nabodala pečemo na direktnem ognju 4–6 minut in jih med peko nekajkrat obrnemo. Postrežemo jih s preostankom omake in s kepico vanilijevega sladoleda.









Dodano!

V košarico