Mini puranji cheeseburgerji

Delite s prijatelji


  • Skupaj:30 min
  • Čas priprave:20 min
  • Čas peke:10 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 5 oseb
  • 450g mletega puranjega mesa
  • 50g kuhanih ovsenih kosmičev
  • 1 jajce
  • 2 mladi čebuli
  • 1 strok česna
  • 2 žlici dijonske gorčice
  • ščepec soli in popra
  • 50g cedar sira
  • 1 žlica olivnega olja
  • 10 polnozrnatih bombic
  • 10 listov zelene solate
  • 10 rezin paradižnika

PRIPRAVA

V večjo posodo damo mleto puranje meso, ovsene kosmiče, jajce, sesekljano mlado čebulo, česen, dijonsko gorčico, sol in poper. Maso pregnetemo z roko, da se vse sestavine enakomerno premešajo. Nato jo razdelimo na 10 enakih delov.

Sir narežemo na deset 2 cm debelih kock. Vsako kocko potisnemo v sredino mesa in okrog nje naredimo pleskavice, široke 6 cm in debele 3 cm.

Žar pripravimo za peko na direktni način pri temperaturi 220 °C. Pleskavice postavimo na rešetko in jih pečemo 5 minut na vsaki strani oziroma dokler ni temperatura v sredici 74 °C. Žemljice prerežemo na polovico in jih popečemo na rešetki – 3 minute. Hamburgerje sestavimo v vrstnem redu – spodnji del žemljice, list zelene solate, pleskavica, rezina paradižnika, zgornji del žemljice.









Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več