File morskega lista s koriandrovim maslom

Delite s prijatelji


  • Skupaj:30 min
  • Čas priprave:20 min
  • Čas peke:10 min
  • Način peke:direktni, visoka temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 4 fileji morskega lista
  • 1 limeta
  • 3 sesekljani stroke česna
  • 1 žlica sveže stisnjenega limetinega soka
  • 2 žlici masla
  • 1 žlica olivnega olja
  • 10 vejic fino sesekljanega koriandra
  • sol in poper

PRIPRAVA

Žar pripravimo za direktno peko na temperaturi 240 °C.

Limeto razrežemo na 4 kose in vsak kos stisnemo na svoj file morskega lista. Fileje posolimo in popopramo. Postavimo jih na rešetko in pečemo 5 minut na vsaki strani, da je meso mehko in ga lahko postrgamo z vilicami.

Medtem ko se fileji pečejo v ponvi, segrejemo olivno olje in v njem pražimo česen, dokler ne porjavi – približno 2 minuti. Nato dodamo maslo in žlico limetinega soka. Ko se maslo raztopi , dodamo še sesekljani koriander in vse skupaj dobro premešamo.

Ko fileje postrežemo, nanje nadevamo koriandrovo maslo.










Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več