Akcija! Žari Weber in Broil king -15%

Nabodala s piščančjo klobaso in domačim pestom iz kuskusa

Delite s prijatelji


  • Skupaj:30 min
  • Čas priprave:15 min
  • Čas peke:15 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 200g kuhanega kuskusa
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 400g piščančjih klobas
  • 1 čebula
  • 200g češnjevih paradižnikov
  • 3 žlice olivnega olja
  • sol in poper po okusu
  • 30g svežega peteršilja
  • 30g svežega koriandra
  • 4 šalotk
  • 1 žlica vinskega kisa

PRIPRAVA

Če uporabimo lesena nabodala, jih vsaj za 15 minut namočimo v vodo. Žar pripravimo za direktni način peke in ga segrejemo na temperaturo 180 °C.

Klobase narežemo na koščke. V posodi zmešamo kose klobas, čebulo, papriko in češnjeve paradižnike ter jih začinimo z žlico olja, s poprom in soljo. Sestavine napičimo na nabodala v vrstnem redu paprika, klobasa, paradižnik, čebula.

Nabodala položimo na žar in jih pečemo 6–7 minut, da se zelenjava zmehča in da dobijo klobase rahlo rjavo skorjico. Med peko jih enkrat obrnemo.









Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več