Nabodala s piščančjo klobaso in domačim pestom iz kuskusa
Nejc PEŠEC Delite s prijatelji
Skupaj:30 min
Čas priprave:15 min
Čas peke:15 min
Način peke:direktni, srednja temperatura
SESTAVINE
4 osebe
200g kuhanega kuskusa
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
400g piščančjih klobas
1 čebula
200g češnjevih paradižnikov
3 žlice olivnega olja
sol in poper po okusu
30g svežega peteršilja
30g svežega koriandra
4 šalotk
1 žlica vinskega kisa
PRIPRAVA
Če uporabimo lesena nabodala, jih vsaj za 15 minut namočimo v vodo. Žar pripravimo za direktni način peke in ga segrejemo na temperaturo 180 °C.
Klobase narežemo na koščke. V posodi zmešamo kose klobas, čebulo, papriko in češnjeve paradižnike ter jih začinimo z žlico olja, s poprom in soljo. Sestavine napičimo na nabodala v vrstnem redu paprika, klobasa, paradižnik, čebula.
Nabodala položimo na žar in jih pečemo 6–7 minut, da se zelenjava zmehča in da dobijo klobase rahlo rjavo skorjico. Med peko jih enkrat obrnemo.