Akcija! Žari Weber in Broil king -15%

Nadevane paprike na žaru

Delite s prijatelji


  • Skupaj:110 min
  • Čas priprave:20 min
  • Čas peke:90 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 7 zelenih paprik
  • 6 domačih klobas
  • 1,2kg mletega govejega mesa (pleče)
  • 200g naribanega čedar sira
  • 2 žlici worčesterske omake
  • 8 žlic paradižnikove mezge
  • 1 čebula
  • 6 žlic krušnih drobtin
  • 2 žlici mešanice začimb
  • Mešanica začimb
  • 2 žlici popra
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica česna v zrnju
  • 1 žlica paprika v prahu
  • 1 žlica koprovih semen
  • 1 žlica mletega koriandra
  • 2 žlici grobo mlete rdeče paprike

PRIPRAVA

Žar pripravimo za direktno peko na temperaturi 200 °C in na rešetki spečemo klobase.

Paprikam odrežemo zgornji del s pecljem, odstranimo semena in notranje bele dele paprike, tako da dobimo gladko votlino. Nato odrežemo tudi spodnji del paprik in jih pokončno postavimo v litoželezno posodo.

V manjši posodi zmešamo sestavine za mešanico začimb. Ker potrebujemo samo 2 žlici, preostanek mešanice shranimo v samozapiralni vrečki. V večjo posodo damo mleto govedino in dodamo na drobno sesekljano čebulo in dve žlici mešanice začimb. Maso dobro pregnetemo, da se sestavine enakomerno porazdelijo.

Iz mase naredimo 6 večjih pleskavic, debeline 2 cm, in jih položimo na rešetko ter jih pri visoki temperaturi pečemo do stopnje pečenja medium-rare – približno 3–5 minut na vsaki strani. Pleskavice odložimo v večjo posodo in primešamo klobase, ki smo jih pred tem nasekljali na majhne kose. Maso zgnetemo z rokami, da pleskavice razpadejo.

Nato dodamo 8 žlic naribanega čedar sira, worcestersko omako in polovico paradižnikove mezge ter maso zgnetemo. Ko so vse sestavine premešane, dodamo krušne drobtine in drugo polovico paradižnikove mezge. Maso zgnetemo. Če je presuha in se pri stisku v dlaneh ne zlepi, še dodamo paradižnikovo mezgo.

Paprike napolnimo z maso, vendar ne pretesno, saj se bo meso med peko razširilo. Litoželezno ponev postavimo nad indirektno cono pečenja pri temperaturi 150 °C in pod zaprtim pokrovom pečemo 45–50 minut.

Po 30 minutah peke paprike obložimo s preostankom sira in krušnimi drobtinami. Paprike postrežemo s pečenim ali kuhanim krompirjem.









Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več