Akcija! Žari Weber in Broil king -15%

Odlične glazure za peko na žaru

Delite s prijatelji


Pri daljši peki večjih kosov mesa potrebujemo glazure, s katerimi med peko vlažimo meso. Glazura preprečuje izsuševanje mesa med peko, mesu pa doda končno noto okusa in izgleda.

Glazura iz rjavega sladkorja



Uporaba: perutnina, svinjina

Količina: 240 ml

Sestavine
  • 67 g rjavega sladkorja
  • 3 žlice jabolčnega kisa
  • 3 žlice vode
  • 1 žlica grobe soli
  • ½ žličke mletega črnega popra
  • 3 žlice neslanega masla

V manjši ponvi zmešamo sladkor, kis, vodo, sol in poper in sestavine zavremo na srednji temperaturi. Nato ponev umaknemo z ognja in dodamo maslo ter mešamo, dokler se ne raztopi. Uporabimo še toplo glazuro ali pa jo shranimo v hladilniku največ 2 tedna (pred ponovno uporabo jo segrejemo).

Balzamična limonina glazura



Uporaba: teletina, piščanec, puran, sadje

Količina: 120 ml

Sestavine
  • 120 ml belega balzamičnega kisa
  • 120 ml belega vina
  • 2 žlici svežega limoninega soka
  • 1 žlička sladkorja

Vse sestavine damo v majhno ponev in jih zavremo na visoki temperaturi. Omaka naj vre 5 minut, da se zgosti. Hranimo jo v nepredušno zaprti stekleni posodi do 7 dni.

Ingverjeva glazura



Uporaba: riba, piščanec, lupinarji

Količina: 120 ml

Sestavine
  • 60 ml vloženega ingverja
  • 60 ml belega vinskega kisa
  • ½ čajne žličke grobe soli
  • ¼ žličke grobo mletega popra
  • 1 nasekljan strok česna

Vse sestavine zmešamo in hranimo v nepredušno zaprti stekleni posodi največ 2 tedna.

Rumova glazura z ananasom



Uporaba: riba, piščanec, lupinarji, svinjina

Količina: 180 ml

Sestavine
  • 120 ml ruma malibu
  • 60 ml ananasovega soka
  • 1 ½ žlice melase
  • 1 žlica limetinega soka
  • ½ žličke pekoče omake
  • ½ žličke mletega kardamoma
  • ščepec grobe soli
  • ščepec mletega pimenta
  • 85 g na majhne kocke narezanega neslanega masla

Zmešamo vse sestavine razen masla in jih zavremo v manjši ponvi. Pustimo vreti, dokler ne izhlapi polovica glazure. Nato ponev odstavimo z ognja, dodamo maslo in mešamo, dokler se ne raztopi. Glazuro uporabimo toplo ali hranimo v hladilniku največ 2 dni.









Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več