Zrezki in govedina na splošno je sestavni del repertoarja vsakega kralja žara. Da bodo vaše jedi iz govedine še boljše, smo za vas pripravili nekaj začimbnih mešanic, ki se odlično podajo k zrezkom.
Cajunska mešanica za zrezke
Uporaba: boljši kosi govedine, ki ne potrebujejo mariniranja (T-boni, pljučna pečenka, bržola, florentinec), divjačina
Količina: 120 ml
Sestavine
1 žlica olivnega olja
3 nasekljani stroki česna
½ žličke prahu čili
¾ žličke mlete kumine
¾ žličke suhega timijana
¾ žličke suhega origana
¼ žličke kajenskega popra
¼ žličke črnega popra
¼ žličke soli
Vse sestavine zmešamo in pripravljeno mešanico radodarno natremo na zrezke, ki jih zavijemo v folijo in jih pustimo stati 20 do 30 minut, nato jih položimo na vročo rešetko žara.
Uporaba: boljši kosi govedine, ki ne potrebujejo mariniranja (T-boni, pljučna pečenka, bržola, florentinec)
Količina: 60 ml
Sestavine
2 žlici olivnega olja
4 nasekljani stroki česna
6 žlic svežega nasekljanega peteršilja
1 žlica mletega črnega popra
2 žlički suhe bazilike
2 žlički naribane limonine lupine
ščepec soli
Vse sestavine zmešamo in pripravljeno mešanico radodarno natremo na zrezke ter jih zavijemo v folijo in jih pustimo stati 20 do 30 minut, nato pa jih položimo na vročo rešetko žara.
Steakhouse mešanica za vtiranje
Uporaba: govedina, svinjina
Količina: 120 ml
Sestavine
2 žlici paprike
2 žlici mletega črnega popra
2 žlički mletega čilija
2 žlici grobe soli
2 žlički sladkorja
1 žlička mletega koriandra
1 žlička mletih timijanovih listov
½ žličke česna
½ žličke čebule v prahu
Vse sestavine zmešamo in v nepredušno zaprti stekleni posodi hranimo do 30 dni.
Texas style mešanica za vtiranje
Uporaba: goveja pečenka
Količina: 360 ml
Sestavine
80 ml rjavega sladkorja
120 ml mlete paprike
2 žlici soli
2 žlici origana
3 žlice česna v prahu
3 žlice čebule v prahu
Vse sestavine zmešamo in v nepredušno zaprti stekleni posodi hranimo do 30 dni.
Mešanica za vtiranje Bobbya Flaya
Uporaba: govedina, idealna za zrezke
Količina: 480 ml
Sestavine
240 ml čilija
80 ml prekajene paprike
3 žlice mletega origana
3 žlice mletega koriandra
3 žlice mlete gorčice
1 žlica mlete kumine
1 žlica grobe soli
1 žlica mletega črnega popra
Vse sestavine zmešamo in hranimo v nepredušno zaprti stekleni posodi do 30 dni.