Orada s feferoni, pečena na žaru

Delite s prijatelji


  • Skupaj:25 min
  • Čas priprave:10 min
  • Čas peke:15 min
  • Način peke:direktni, visoka temperatura


SESTAVINE



  • 2 oseb
  • 2 očiščeni porcijski oradi
  • 75ml olivnega olja
  • 4 stroke česna
  • 1 žlica sesekljanih feferonov
  • ½ limone – sok
  • sol, poper po okusu
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja

PRIPRAVA

V manjši ponvi segrejemo olivno olje. Vanj dodamo česen in feferone ter pražimo, da se česen zmehča in porjavi. Pazimo, da ga ne prežgemo. Nato dodamo limonin sok in odstavimo z ognja.

V oradi na obeh straneh trupa zarežemo 4 vzporedne zareze, pol centimetra globoko. Nato ju polijemo s pripravljeno marinado.

Žar pripravimo za peko na direktni način pri temperaturi 250 °C. Ko je rešetka zelo vroča, nanjo položimo oradi in pečemo 4–5 minut na vsaki strani. Ribi obrnemo, ko se koža odlepi od rešetke.

Oradi postrežemo potreseni s sveže sesekljanim peteršiljem.









Dodano!

V košarico