Pečena čebula z omako iz medu in gorčice

Delite s prijatelji


  • Skupaj:25 min
  • Čas priprave:10 min
  • Čas peke:15 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 4 žlice olivnega olja
  • 2 žlici masla
  • 60ml dijonske gorčice
  • 60ml medu
  • 1 žlica sveže sesekljanega šetraja
  • 1,5 čajne žličke worčesterske omake
  • 3 čebule

PRIPRAVA

Žar pripravite za peko nad direktnim ognjem pri temperaturi 180 °C. V manjši kozici raztopite maslo in primešajte olje. V drugi kozici zmešajte dijonsko gorčico, med, šetraj in worchester omako.

Rezine čebule napičite na nabodala horizontalno, tako da je med rezinami 1 cm razmaka. Namažite jih z mešanico olja in masla. Nabodala postavite na rešetko in jih pecite 10 minut. Med peko jih večkrat obrnite in namažite z mešanico olja in masla.

Po desetih minutah peke jih po zgornji strani namažite z mešanico gorčice in medu ter pecite, dokler ne začnejo nastajati mehurčki, približno 2 minuti.

Nabodala obrnite in ponovite postopek. Nabodala odstranite iz žara in jih še enkrat namažite z mešanico.









Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več