Pečena koruza z zeliščnim maslom

Delite s prijatelji


  • Skupaj:20 min
  • Čas priprave:10 min
  • Čas peke:10 min
  • Način peke:direktni, visoka temperatura


SESTAVINE



  • 8 oseb
  • 2 žlici fino nasekljanih zelišč (peteršilj, koriander, drobnjak)
  • 1,5 žlice grobo mlete soli
  • ½ grobo mletega popra
  • Ščepec kajenskega popra
  • 8 koruznih storžev
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 120g masla

PRIPRAVA

Žar pripravite za direktno peko na temperaturo 240 °C.

V manjši posodi premešajte maslo, zelišča, sol poper in kajenski poper. V primeru, da je maslo pretrdo ga zagrejte.

Koruzne storže namažite z oljem in jih pecite 8 – 10 minut nad direktnim ognjem.

Koruzo vzamite iz žara in jo namažite z zeliščnim maslom.









Dodano!

V košarico