Paprike razpolovimo in odstranimo semena. Žar pripravite za direktno peko, na temperaturo 180 °C. Na litoželezni plošči zagrejte olivno olje in popražite čebulo. Dodajte narezane šampinjone in pražite 4 minute, medtem ves čas mešajte, da se čebula ne prismodi.
Govedino narežite na pol centimetra debele koščke in jih začinite s soljo in poprom. Zelenjavo na litoželezni plošči premaknite na stran in na plošči popecite meso, 3 – 4 minute. Meso se bo dokončno speklo v papriki, zato ga ne rabimo dokončno speči.
Paprike obložite s sirom. Eno rezino položite na dno, drugo rezino pa razdelite ob robovih. Čebulo, šampinjone in govedino pomešajte in z mešanico napolnite paprike. Pokrijte jih z rezino sira.
Paprike položite na rešetko nad indirektno cono pečenja, in pečite 30 minut na temperaturi 180 °C. Jed je pripravljena, ko dobi sir rahlo rjavo skorjico.