Akcija! Žari Weber in Broil king -15%

Pečene paprike z govedino in sirom

Delite s prijatelji


  • Skupaj:60 min
  • Čas priprave:30 min
  • Čas peke:30 min
  • Način peke:indirektni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 800g govedine
  • 4 zelene paprike
  • 200g nasekljanih šampinjonov
  • 16 rezin provolone (ali podobnega) sira
  • olivno olje, sol, poper

PRIPRAVA

Paprike razpolovimo in odstranimo semena. Žar pripravite za direktno peko, na temperaturo 180 °C. Na litoželezni plošči zagrejte olivno olje in popražite čebulo. Dodajte narezane šampinjone in pražite 4 minute, medtem ves čas mešajte, da se čebula ne prismodi.

Govedino narežite na pol centimetra debele koščke in jih začinite s soljo in poprom. Zelenjavo na litoželezni plošči premaknite na stran in na plošči popecite meso, 3 – 4 minute. Meso se bo dokončno speklo v papriki, zato ga ne rabimo dokončno speči.

Paprike obložite s sirom. Eno rezino položite na dno, drugo rezino pa razdelite ob robovih. Čebulo, šampinjone in govedino pomešajte in z mešanico napolnite paprike. Pokrijte jih z rezino sira.

Paprike položite na rešetko nad indirektno cono pečenja, in pečite 30 minut na temperaturi 180 °C. Jed je pripravljena, ko dobi sir rahlo rjavo skorjico.









Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več