POSEZONSKA AKCIJA. →

Peka na žaru v "budgetu"

Delite s prijatelji

0-Peka na žaru v "budgetu"

V primeru, da razvajate vaše goste cel vikend, prirejate zabavo za 20 vaših prijateljev ali pa poskušate ostati v mejah družinskega proračuna za hrano – tukaj je nekaj idej, ki ne bodo boleče za vašo denarnico.

Povabite druščino na zajtrk ali brunch
Nobene potrebe ni, da se mora vsak piknik začeti po 17. uri. Pravzaprav je piknik v času zajtrka za nekatere bolj primeren, še posebej za mlade družine, ki si popoldneve raje vzamejo za sprostitev in igro. Zajtrk je tudi relativno poceni obrok za peko. Jajca lahko uporabite v večih receptih, tako lahko na žaru spečete klasična jajca na oko, umešana jajca, odlično pa bodo vlogo opravile v palačinkah, ki jih spečete na žaru. Zraven se bodo odlično podali z maslom namazani popečeni kruhki in hrustljavo zapečena slanina. Ne pozabite tudi na klobasice. Nobene potrebe ni, da ob hrani postrežete drage steklenice alkohola, najboljše delo bo opravila sangrija iz sadja, ki ste ga popekli na rešetki.

1-Peka na žaru v "budgetu"


Pica party
Pica na žaru je najboljši približek klasični pici iz krušne peči in je idealen izgovor za druženje s prijatelji. Prijatelji se pri peki družijo, hkrati pa lahko vsak izbere svoj nadev, ali pa si pico sestavi kar sam. Testo lahko pripravite sami ali pa ga že pripravljenega kupite v trgovini, najbolje pa bo, če testo kupite kar v vaši najljubši piceriji. V lončkih pripravite vaše najljubše nadeve – ne pozabite na pelate, sir (najboljša bo kar mozzarella), mesnine, zelenjavo, olive … Pico pecite na visoki temperaturi na kamnu za pico. Zraven pice posrezite veliko skledo solate ter zadostno količino piva in vaši gostje bodo odšli zadovoljni in veseli.

2-Peka na žaru v "budgetu"


Preklopite na temno stran
Piščančja noge in bedra so ena najboljših kupčij v delikatesnem hladilniku. Ne samo, da imajo močnejši in boljši okus od piščančjih prsi, temveč se čez noč v hladilniku težje pokvarijo, na žaru pa jih ne boste tako zlahka izsušili.

3-Peka na žaru v "budgetu"


Postrezite predjedi in pripravite priloge
Navdušite svoje goste z obilno predjedjo, kot je popečen kruh z različnimi nadevi. Na mizo postavite tudi ogromno različnih prilog k mesu, od zelenjave do omak, ki bodo napolnile lačne trebuhe, hkrati pa ne boste zapravili malega premoženja za ogromne količine dragega mesa.

4-Peka na žaru v "budgetu"


Sprejmite “prinesem kaj zraven?” ponudbo 
Prepustite nekaj pritiska pri organizaciji piknika s tem, da rečete “da” gostom, ki ne pridejo radi praznih rok. Tudi oni se bodo počutili polaskane, da so lahko prispevali, ali pa preprosto radi delijo.

Ne potrošite kuriva
Če po peki ostane večja količina prižganega oglja, ga ugasnite tako, da zaprete zračnike na vašem žaru. Pri naslednji peki lahko ugasnjeno oglje primešate k svežemu. Če pečete na žaru na plin, po peki ne pozabite ugasniti gorilcev in zapreti plinske jeklenke.

Spoprijateljite se z vašim mesarjem
Dober mesar vam bo znal ponuditi tudi druge kose mesa, ki so cenejši, a v nekaterih primerih celo boljši kot pljučna pečenka ali ribeye. Dogovorite se, da vam boljše kose pozori, če ga pa še povabite na piknik, pa boste mogoče pri naslednjem nakupu prejeli tudi majhen popust.
Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.


Dodano!

V košarico