Peka celega piščanca na žaru s pomočjo nastavka za piščanca

Delite s prijatelji


Odlično zapečen cel piščanec s hrustljavo skorjo je na piknikih vedno hit in ponos vsakega kralja žara. Priprava celega piščanca je manj komplicirana, kot bi pričakovali – potrebujmo le pravo opremo – nastavek za piščanca. Tega uporabljamo za peko piščanca, krompirja in zelenjave, odličen je za peko kostanja.

Način uporabe

  1. Piščanca dobro začinimo z začimbno mešanico po okusu.
  2. V aluminijasto čašico na posodi natočimo aromatično tekočino, ki med peko vlaži notranjost piščanca (pivo, vino, pomarančni sok ...).
  3. Piščanca nasadimo na čašico, tako da sedi na posodi.
  4. Žar ogrejemo na temperaturo za peko.
  5. V posodo dodamo prilogo (krompir na začetku peke, zelenjavo na polovici peke) in vse skupaj postavimo na žar.











Dodano!

V košarico