Že 15 let vam ponosno pomagamo prižigati strast.
Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!
Peka celega piščanca na žaru s pomočjo nastavka za piščanca
Nejc PEŠEC Delite s prijatelji Odlično zapečen cel piščanec s hrustljavo skorjo je na piknikih vedno hit in ponos vsakega kralja žara. Priprava celega piščanca je manj komplicirana, kot bi pričakovali – potrebujmo le pravo opremo – nastavek za piščanca. Tega uporabljamo za peko piščanca, krompirja in zelenjave, odličen je za peko kostanja.
Način uporabe
- Piščanca dobro začinimo z začimbno mešanico po okusu.
- V aluminijasto čašico na posodi natočimo aromatično tekočino, ki med peko vlaži notranjost piščanca (pivo, vino, pomarančni sok ...).
- Piščanca nasadimo na čašico, tako da sedi na posodi.
- Žar ogrejemo na temperaturo za peko.
- V posodo dodamo prilogo (krompir na začetku peke, zelenjavo na polovici peke) in vse skupaj postavimo na žar.
Priporočamo vam
28,90 €
19,90 €
79,90 €
59,90 €
VSE PRAVICE PRIDRŽANE © KRALJ ŽARA 2025.
Studio Pešec d.o.o., Litostrojska 40, 1000 Ljubljana • Davčna številka: SI46658068