Akcija! Žari Weber in Broil king -15%

Pekoče perutničke z medom

Delite s prijatelji


  • Skupaj:40 min
  • Čas priprave:10 min
  • Čas peke:30 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 6 oseb
  • 1kg perutničk, brez zgornjih delov, bedra ločena od peruti
  • 1 čajna žlička kajenskega popra
  • 2,5dl medu
  • 100g masla
  • 1dl čili omake
  • sol in poper

PRIPRAVA

Perutničke dobro umijemo in jih posušimo s papirnatimi brisačami. Damo jih v večjo posodo in jih začinimo s kajenskim poprom in ščepcem soli in popra

Žar pripravimo za direktni način peke pri temperaturi 200 °C in perutničke pečemo 20–25 minut, odvisno od velikosti. Med peko jih nekajkrat namažemo z medom in nekajkrat obrnemo.

Medtem ko se perutničke pečejo, v loncu raztopimo maslo in primešamo 1,5 dcl medu in čili omako. Ko so perutničke pečene, jih vzamemo z žara in namočimo v medeno omako. Dobro jih premešamo, da se omaka enakomerno porazdeli, in jih položimo nazaj na rešetko še za 1 minuto na vsaki strani.

Če želimo pikantnejše perutničke, dodamo kakšno žličko kajenskega popra več.









Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več