1kg perutničk, brez zgornjih delov, bedra ločena od peruti
1 čajna žlička kajenskega popra
2,5dl medu
100g masla
1dl čili omake
sol in poper
PRIPRAVA
Perutničke dobro umijemo in jih posušimo s papirnatimi brisačami. Damo jih v večjo posodo in jih začinimo s kajenskim poprom in ščepcem soli in popra
Žar pripravimo za direktni način peke pri temperaturi 200 °C in perutničke pečemo 20–25 minut, odvisno od velikosti. Med peko jih nekajkrat namažemo z medom in nekajkrat obrnemo.
Medtem ko se perutničke pečejo, v loncu raztopimo maslo in primešamo 1,5 dcl medu in čili omako. Ko so perutničke pečene, jih vzamemo z žara in namočimo v medeno omako. Dobro jih premešamo, da se omaka enakomerno porazdeli, in jih položimo nazaj na rešetko še za 1 minuto na vsaki strani.
Če želimo pikantnejše perutničke, dodamo kakšno žličko kajenskega popra več.