Perutničke mojstrov žara

Delite s prijatelji


  • Skupaj:30 min in mariniranje
  • Čas priprave:10 min
  • Čas mariniranja:4 ure
  • Čas peke:20 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 10 oseb
  • 1,4kg perutničk, brez zgornjih delov, bedra ločena od peruti
  • 120ml sojine omake
  • 120ml italijanskega solatnega preliva
  • Omaka
  • 60g masla
  • 1 žlica sojine omake
  • 60ml goste čili omake po želji

PRIPRAVA

V samozapiralni vrečki zmešamo sojino omako, italijanski solatni preliv in perutničke, vrečko zapremo in dobro premešamo, da se tekočine porazdelijo po vsem mesu. V hladilniku jih mariniramo vsaj 4 ure, najbolje je, če jih pustimo čez noč.

Žar pripravimo za direktno peko na temperaturi 200 °C. V manjši ponvi raztopimo maslo ter dodamo žlico sojine omake in čili omako. Odstranimo z ognja in pustimo počivati.

Perutničke vzamemo iz marinade in jih obrišemo s papirnatimi brisačami ter pečemo nad direktnim ognjem pri srednji temperaturi 25–30 minut, da dobijo lepo rjavo skorjico.

Perutničke odstranimo z žara in jih damo v večjo posodo. Polijemo jih z omako in premešamo, da se ta dobro porazdeli.









Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več