Že 15 let vam ponosno pomagamo prižigati strast.
Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!
Perutničke mojstrov žara
Nejc PEŠEC Delite s prijatelji 
- Skupaj:30 min in mariniranje
- Čas priprave:10 min
- Čas mariniranja:4 ure
- Čas peke:20 min
- Način peke:direktni, srednja temperatura
SESTAVINE
- 10 oseb
- 1,4kg perutničk, brez zgornjih delov, bedra ločena od peruti
- 120ml sojine omake
- 120ml italijanskega solatnega preliva
- Omaka
- 60g masla
- 1 žlica sojine omake
- 60ml goste čili omake po želji
PRIPRAVA
V samozapiralni vrečki zmešamo sojino omako, italijanski solatni preliv in perutničke, vrečko zapremo in dobro premešamo, da se tekočine porazdelijo po vsem mesu. V hladilniku jih mariniramo vsaj 4 ure, najbolje je, če jih pustimo čez noč.
Žar pripravimo za direktno peko na temperaturi 200 °C. V manjši ponvi raztopimo maslo ter dodamo žlico sojine omake in čili omako. Odstranimo z ognja in pustimo počivati.
Perutničke vzamemo iz marinade in jih obrišemo s papirnatimi brisačami ter pečemo nad direktnim ognjem pri srednji temperaturi 25–30 minut, da dobijo lepo rjavo skorjico.
Perutničke odstranimo z žara in jih damo v večjo posodo. Polijemo jih z omako in premešamo, da se ta dobro porazdeli.
Priporočamo vam
28,90 €
99,90 €
1.599,90 €
549,90 €
VSE PRAVICE PRIDRŽANE © KRALJ ŽARA 2025.
Studio Pešec d.o.o., Litostrojska 40, 1000 Ljubljana • Davčna številka: SI46658068