1,4kg perutničk, brez zgornjih delov, bedra ločena od peruti
120ml sojine omake
120ml italijanskega solatnega preliva
Omaka
60g masla
1 žlica sojine omake
60ml goste čili omake po želji
PRIPRAVA
V samozapiralni vrečki zmešamo sojino omako, italijanski solatni preliv in perutničke, vrečko zapremo in dobro premešamo, da se tekočine porazdelijo po vsem mesu. V hladilniku jih mariniramo vsaj 4 ure, najbolje je, če jih pustimo čez noč.
Žar pripravimo za direktno peko na temperaturi 200 °C. V manjši ponvi raztopimo maslo ter dodamo žlico sojine omake in čili omako. Odstranimo z ognja in pustimo počivati.
Perutničke vzamemo iz marinade in jih obrišemo s papirnatimi brisačami ter pečemo nad direktnim ognjem pri srednji temperaturi 25–30 minut, da dobijo lepo rjavo skorjico.
Perutničke odstranimo z žara in jih damo v večjo posodo. Polijemo jih z omako in premešamo, da se ta dobro porazdeli.